Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πάρτε το χαμπάρι. Θα κλείσουν όλοι. Μόνο γερμανικά και κινέζικα μαγαζιά θα υπάρχουν .



Οι μικρομεσαίοι δεν έχουν θέση στην νέα γερμανική τάξη πραγμάτων .Μόνο μεγάλες επιχειρήσεις.. και …δούλοι τους.  
Σχεδόν το 1/3 των θέσεων απασχόλησης αλλά και της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας έχουν χαθεί από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 200.000, σύμφωνα με στοιχεία του 2013.

Τα ανωτέρω περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μικρές επιχειρήσεις (SBA Facts), που παρουσιάστηκε σε σχετικό συνέδριο στη Νάπολη, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα απώλεσε 27% των θέσεων απασχόλησης που δημιουργούν οι μικρομεσαίοι ή 630.000 και 33% της προστιθέμενης αξίας που παρήγαγαν, ενώ ο αριθμός τους μειώθηκε περισσότερο από 200.000, καθώς σχεδόν 1 στις 4 μικρομεσαίες που υπήρχαν το 2008 έκλεισε. Μάλιστα αναμένεται η συνολική απασχόληση να "πέσει" κατά ακόμη 106.000 θέσεις και να προστεθούν άλλες 40.000 "λουκέτα".
Η χώρα μας κατατάσσεται στη χειρότερη θέση έναντι του μέσου όρου της Ε.Ε. σε όλους τους επιμέρους δείκτες: δεύτερη ευκαιρία, διεθνοποίηση, πρόσβαση στη χρηματοδότηση, ενιαία αγορά, δημόσιες συμβάσεις, περιβάλλον, δεξιότητες, επιχειρηματικότητα, ενώ στην έκθεση αναφέρεται ότι στην Ελλάδα παραμένει αδύναμη η πολιτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...