Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

E..και; Τι θέλουν τώρα ; Να στενοχωρηθούμε για τον Μαρινάκη και την Νου δούλα;



Σε μεγάλες αποκαλύψεις προέβησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε γκαράζ στο Βύρωνα, όπου διαπιστώθηκε ότι ασύλληπτα μέλη της ομάδας του Νίκου Μαζιώτη ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου.
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στόχοι ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας (και η γυναίκα του), οι εταιρείες Capital και Infoquest και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ευρήματα στο γκαράζ
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στο γκαράζ βρέθηκαν μια σχάρα αυτοκινήτου, μεταλλικά αντικείμενα καθώς και τα κλειδιά του Nissan Sunny που είχε κλαπεί και είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά της Τράπεζας της Ελλάδας από τον Επαναστατικό Αγώνα.
Το γκαράζ βρισκόταν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες δέκα ημέρες και το βράδυ της Τετάρτης, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής είδαν έναν άνδρα 25 -30 ετών να προσπαθεί να μπει στο γκαράζ. Αφού τον συνέλαβαν βρήκαν πάνω του κλειδιά για το γκαράζ έναν ταξιδιωτικό σάκο, μπουφάν, γυαλιά, και ένα μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις. Επίσης πάνω του έφερε και ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά. Το πλέον ανησυχητικό είναι η σημείωση ότι στις 3/10 ήταν πρόβα και στις 4/10 θα ακολουθούσε χτύπημα. Σε σημείωση υπήρχε ιδιόχειρη σημείωση για φιάλες οξυγόνου και ασετυλίνη, ένωση που φέρει χειρότερο από έκρηξη αποτέλεσμα.
Στις σημειώσεις του υπήρχαν αναλυτικές αναφορές για τον Ευάγγελο Μαρινάκη, τον Θεόδωρο Φέσσα και τηλέφωνα της Ενωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης. Βρέθηκαν ακόμα αναφορές στη Νέα Δημοκρατία, τις εταιρείες Siemens και Capital, αλλά και αποκόμματα εφημερίδων από συγκεκριμένα γεγονότα.
«Υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στις 3 Οκτωβρίου για πρόβα και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα» σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας. Χαρακτηριστικά στις σημειώσεις του αναγράφονταν συγκεκριμένες ημερομηνίες:
1 Οκτωβρίου και 2 Οκτωβρίου: κατόπτευση
3 Οκτωβρίου: πρόβα τζενεράλε
4 Οκτωβρίου: τάπερ, ποδήλατα, λουκάνικα (δηλαδή εκρηκτικά)
Από την έρευνα βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη στο μισθωτήριο του γκαράζ, ενώ είχε χρησιμοποιήσει ταυτότητα Ελληνα πολίτη, ο οποίος είναι υπαρκτό πρόσωπο, αλλά δεν είχε κάνει αίτηση κλοπής. 
Υπάρχει ένα καταγεγραμμένο δρομολόγιο διάρκειας 16 λεπτών από τον Βύρωνα στη λεωφόρο Αμφιθέας. Εκεί κοντά είναι και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Επεισοδιακή η σύλληψη του 30χρονου
Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, ο 30χρονος εμφανίστηκε στον Βύρωνα και μιλώντας σε ιδιοκτήτη καφενείου απέναντι από το γκαράζ, του είπε ότι έχει φέρει τα κλειδιά. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου τον ρώτησε «ποια κλειδιά» και ο άνδρας του απάντησε «έχω φέρει τα κλειδιά από το απέναντι γκαράζ».
Εκείνη την ώρα, εντός του καφενείου υπήρχαν δύο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά ρούχα και παρήσταναν τους θαμώνες. Αμέσως μόλις ο 30χρονος είπε πως έχει φέρει τα κλειδιά από το γκαράζ, οι δύο άνδρες όρμηξαν επάνω του και τον συνέλαβαν. Εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά, όμως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...