Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μην ανησυχείτε. Έχουν βρεθεί ήδη οι 180 προδότες.



Mε την απίστευτη πολιτειακή "πρωτοτυπία" να μην γνωρίζουν καν οι Έλληνες πολίτες τον υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση πάει σε μια βδομάδα από σήμερα, να εκλέξει τον ανώτατο άρχοντα, σε μία κλασική κίνηση περιφρόνησης προς τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο οποίος έτσι ή αλλιώς έχει υπονομευθεί εκ των έσω με τους απίθανους πολιτικούς που κατοίκησαν το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Σαμαράς ίσως με το προαναγγελθέν διάγγελμα ίσως ανακοινώσει το όνομα για να προκαταλάβει όλους εξ΄ απήνης.
Για ποιο λόγο όμως προχώρησε σε αυτή την κίνηση η γερμανοκρατουμενη κυβέρνηση; Έχει τους "180" για την ψηφοφορία της 27ης Δεκεμβρίου; ΑΣΦΑΛΩΣ και τους ΕΧΕΙ αφού έχουν αλλάξει πολλά πολιτικά ήθη στην χώρα. Το ποσόν που χρειάζεται για να εξαγοράσει τους ψήφους που υπολείπονται είναι γελοία μπροστά στα ποσά που παίζονται.
Ο Α.Σαμαράς υπόσχεται στην τρόικα ότι τους έχει έχει βρει τους 180 βουλευτές, αλλά η τρόικα θέλει πράξεις για αυτό τον έβαλε στο ..κουπί της πρόωρης προεδρικής εκλογής μέσα στα Χριστούγεννα και πιθανόν και των εκλογών από την στιγμή που είναι άκαρπη η ψηφοφορία της 27ης Δεκεμβρίου.
Η τρόικα και ειδικότερα το Βερολίνο θέλει να ξεκαθαριστεί η κατάσταση "εδώ και τώρα". Το μήνυμα που εστάλη στον Α.Σαμαρά μετά το άκαρπο των διαπραγματεύσεων είναι ότι "Την 1η Ιανουαρίου παύει η εγγύηση των ελληνικών ομολόγων και κλείνουν οι γραμμές χρηματοδότησης. Ή υπογράφεις τα πάντα τώρα ή τέλος από εμάς η στήριξη μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό".
Τι εννοούν "να ξεκαθαρίσει το σκηνικό": Να συζητήσουν με μία σταθερή κυβέρνηση που θα έχει περάσει "το κάβο" της προεδρικής εκλογής.
Πραγματικά δεν τους ενδιαφέρει να θα είναι ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας,διοτι είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Έτσι ήρθε το "γερμανικό τελεσίγραφο": "Αφού υποστηρίζεις ότι έχεις τους 180 κάνε τώρα την προεδρική εκλογή πριν από την 1η Ιανουαρίου"!
Πάντως, μάλλον δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε την 27η Δεκεμβρίου: Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό.
Αυτό σημαίνει ότι θα εκλεγεί πρόεδρος και θα επιβιώσει η κυβέρνηση μέχρι το 2016 που λέει ο Σαμαράς; Σε ότι αφορά τις ισορροπίες μεταξύ των Κοινοβουλευτικών Ομάδων μόνο του Λαϊκού Συνδέσμου, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν συνολικά
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, που υποχώρησαν στους 12, και στη ΔΗΜ.ΑΡ., που αριθμεί 10 βουλευτές, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν "συζητήσιμοι" βουλευτές από την κυβέρνηση και ειδικά ... από τις τράπεζες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το κωλαρακι αφορα εμας ή την κωλαρα που στηνουν οι εθνοπατερες για να μη χασουν την μασα-μπουκα..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...