Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ούτε οι φίλοι του Κεμάλ Μπουτάρη, εβραίοι και Τούρκοι, δεν έφεραν την…. ανάπτυξη.



Εξαιρετικά αρνητικά έκλεισε το επιχειρηματικό ισοζύγιο για τη Θεσσαλονίκη, καθώς 1.359 βιοτεχνικές επιχειρήσεις έκλεισαν το 2014, ενώ μόλις 380 προχώρησαν σε έναρξη δραστηριότητας, σύμφωνα με στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ). ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΕΣ... Από στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Επιμελητήριο και αφορούν το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2014, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους 3,7 βιοτεχνίες έβαζαν καθημερινά «λουκέτο» στη Θεσσαλονίκη, έναντι μόλις μίας, που ξεκινούσε δραστηριότητα. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που διεγράφησαν από τα μητρώα του είναι μειωμένος κατά 12% σε σχέση με πέρυσι, οι ελάχιστες εγγραφές (λιγότερες κατά 42,2% σε σχέση με το 2013) δείχνουν το ουσιαστικό οικονομικό κλίμα.
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΒΕΘ, οι επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση είναι οι ατομικές. Συνολικά 1.031 ατομικές επιχειρήσεις διεγράφησαν από τα μητρώα του Επιμελητηρίου, έναντι 1.193 ατομικές επιχειρήσεις πέρυσι. Επίσης, σημαντικά επηρεάστηκαν και οι ομόρρυθμες εταιρείες, καθώς φέτος έπαυσαν τη λειτουργία τους 223, ενώ το 2013 ήταν 268.
Οι επιχειρήσεις έκλεισαν είτε γιατί ήταν ασύμφορη η λειτουργία τους -το μεγαλύτερο ποσοστό ή 1.031-, ενώ 11 οδηγήθηκαν σε πτώχευση και 322 έκλεισαν λόγω συνταξιοδότησης.
Το ΒΕΘ επισημαίνει ότι «αυξάνεται ο προβληματισμός για όσους θέλουν να ξεκινήσουν βιοτεχνική δραστηριότητα», και γι' αυτό περιορίστηκαν οι φετινές εγγραφές κατά 42,2%, έναντι του 2013 (οι νέες εγγραφές πέρυσι ήταν 658). Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει και το οξύμωρο, παρά τον υψηλό όγκο των διαγραφών, δυναμικά παρούσες και το 2014 να είναι οι ατομικές επιχειρήσεις, καθώς από το σύνολο των επιχειρήσεων (380) που έκαναν έναρξη το 2014, οι 319 είναι ατομικές. http://www.efsyn.gr/ 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...