Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Στο στόχαστρο ο πεντακαθαρίδης Μαρινάκης



Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη κατονομάζει ως έναν από στους 16 κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο η βρετανική εφημερίδα Guardian σε ρεπορτάζ της, επικαλούμενη αστυνομική πηγή.
Η Guardian αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του κ. Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός, κατέκτησε 16 από τα τελευταία 18 πρωταθλήματα.
Στο μεταξύ, ο κ. Μαρινάκης απέσυρε την αγωγή κατά άλλης βρετανικής εφημερίδας, της Sun, η οποία το 2013 τον είχε κατατάξει στην λίστα των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.
Βαρύτατες ποινικές διώξεις για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες και τους εξαγορασμένους διαιτητές
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το skai.gr, η Εισαγγελία της Αθήνας άσκησε  κατά των 16 ατόμων βαρύτατες ποινικές διώξεις για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες και τους εξαγορασμένους διαιτητές.
Οι διώξεις αφορούν συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη σε βαθμό κακουργήματος, απόπειρα εκβίασης, δωροληψίες και δωροδοκίες με βάση τον αθλητικό νόμο.
Οι διώξεις ασκήθηκαν εναντίον μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, άλλων παραγόντων, στελεχών της ΕΠΟ και εν ενέργεια διαιτητών, που εμπλέκονται στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες. Εξ αυτών, οι επτά, κατά το εισαγγελικό πόρισμα συγκροτούν την εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, που διεξήγαγε την ερευνά που απαριθμεί 173 σελίδες, στο ελληνικό ποδόσφαιρο δρούσε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση η οποία «έστηνε» διαιτητές αλλά και αγώνες.
Η Ελλάδα βιώνει πολύ θερμές ώρες. 16 άτομα με πολύ σημαντικές θέσεις στο ποδόσφαιρο της χώρας θα πάνε στο δικαστήριο.
Ανάμεσά τους είναι:
2 πρόεδροι συλλόγων, 4 μέλη και διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, και 3 διαιτητές της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Διέρρευσε από την δικογραφία πως για την “διαδρομή” των προαναφερόμενων φαίνεται να είναι στη λίστα για το δικαστήριο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού,  Βαγγέλης Μαρινάκης.
Αυτά τα εγκλήματα που απευθύνονται σε 7 από τα 16 ονόματα είναι αρκετά βαριά. Απάτη, δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης, σικέ αγώνες, όπως και ποινές που επιβάλλουν οι διατάξεις για απειλητικές ενέργειες που περιλαμβάνουν σοβαρές κυρώσεις.
Έρχονται και παρέρχονται απειλές θανάτου 
Για να ελέγξει τις παρατυπίες στην ανάθεση των διαιτητών- που όρισε στον Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – ανέλαβε ο πρώην Σκωτσέζος διαιτητής Χιου Ντάλας από την αρχή της σεζόν αλλά από την πίεση που του ασκήθηκε παραιτήθηκε πρόσφατα. Ο ίδιος ανέφερε ότι δέχτηκε απειλές θανάτου. ”
Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό τουρκικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας bugun

 

ποιος θα ψάξει το πόθεν εσχες του ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Η δεύτερη επιστολή για τα στημένα. Μπέος-Μαρινάκης

 

Μαρινάκης και άλλοι στο κόλπο!

 

Η δίωξη κατά Μαρινάκη - Στημένα Παιχνίδια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...