Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ανατριχιαστικό και συνάμα αηδιαστικό.



Όταν βλέπεις τους εργολάβους - κατασκευαστές των θεμελίων για το κτήριο της τρομοκρατίας και του φόβου, να διαδηλώνουν εναντία στο κατασκεύασμα τους, είναι…. να παίρνεις  το τιμόνι της  μπουλντόζας  στα χέρια σου.
Μόνο οι έμποροι όπλων ,πρόεδροι μεγάλων τοκογλυφικών fund , Κατασκευαστές χημικών όπλων και άλλα φρούτα απουσίαζαν από την …διαδήλωση.
Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τον Σαμαρά να διαδηλώνει στους δρόμους, κατά των μέτρων λιτότητας.  

Σε μία ιστορική συγκέντρωση λοιπόν , τη μεγαλύτερη από την απελευθέρωση του Παρισιού από τους ναζί το 1944, τεράστια πλήθη ύψωσαν στη γαλλική πρωτεύουσα δυνατή φωνή υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας μετά το μακελειό στο Charlie Hebdo και το διήμερο τρόμου που ακολούθησε. Εκτιμάται ότι δύο εκατομμύρια άνθρωποι πλημμύρισαν το Παρίσι, και άλλο ένα εκατομμύριο διαδήλωσε σε όλη τη Γαλλία. Συνολικά τρία εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν μπροστά για να υψώσουν τοίχος στο φόβο και να υπερασπιστούν τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας απέναντι στον κίνδυνο της τρομοκρατίας και του θρησκευτικού εξτρεμισμό.
Περισσότεροι από 45 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δίνουν το «παρών» στην πορεία δίπλα στον Φρανσουά Ολάντ. Ανάμεσά τους οι Άνγκελα Μέρκελ, Ντέιβιντ Κάμερον, Ματέο Ρέντσι, Αντώνης Σαμαράς, Μαριάνο Ραχόι, Σαρλ Μισέλ, Χέλεν-Τόρινγκ Σμιτ, καθώς και πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή περιστοιχιζόμενος από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων -με την Άνγκελα Μέρκελ στα αριστερά και τον πρόεδρο του Μαλί στα δεξιά του. Στην ίδια σειρά περπατούν μαζί σε απόσταση λίγων μέτρων οι Μπενιαμίν Νετανιάχου και Μαχμούντ Αμπάς.
Στην πορεία βρίσκονται επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Το «παρών» δίνουν ηγέτες αφρικανικών χωρών όπως του Μαλί, του Νίγηρα και της Γκαμπόν, όπως και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μεχντί Τζομά. Παρόντες ακόμη ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΑ ΦΟΡΑ .
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΕΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΡ ΜΕΡΝΤΟΧ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

50 μαζευτηκαν και την παιζανε στα Ηλυσια πεδια.Δε μας λετε ρε λεβεντες οταν εγινε η επιθεση 11 π.μ στο περιοδικο απο οτι ειδαμε ωρα αιχμης δεν υπηρχε ουτε αυτοκινητο ουτε πεζοι δαχτυλιο ειχανε βαλει?Αντε γαμηθειτε κοπροσκυλα της παγκοσμιοποιησης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...