Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μετά κατηγορούν τους Έλληνες για…. Αφερεγγυότητα οι ΝΑΖΙ.



Την απόρρητη έκθεση για το ποσό που οφείλουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί, από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ, έχει στα χέρια της τα τελευταία 24ωρα η ΑΠΕΡΧΌΜΕΝΗ κυβέρνηση.
Στην έκθεση των 160 σελίδων συμπεραίνεται ότι η οφειλή της Γερμανίας φτάνει τα 11 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα». Πρόκειται για την έκθεση που παρέδωσε μετά από τρεις μήνες εργασίας η επιτροπή που είχε συστήσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με επικεφαλής τον τέως γενικό διευθυντή Θησαυροφυλακίου, Παναγιώτη Καρακούση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη μεθοδολογία που ακολούθησε η επιτροπή ελήφθησαν υπόψη οι πλέον συντηρητικοί υπολογισμοί, ενώ ο κ. Καρακούσης διευκρινίζει ότι το ποσό αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις πολεμικές επανορθώσεις για τις ζημιές που υπέστη η Ελλάδα και η οικονομία της τα χρόνια της Κατοχής, οι οποίες- ως απαίτηση- μπορεί να ανέρχονται σε δεκάδες δισ. ευρώ.
Η έκθεση παραδόθηκε στον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος θα την αποστείλει στον ΓΕΡΜΑΝΟΚΟΙΝΟΥΜΕΝΟ υπουργό Εξωτερικών, Βενιζέλο και εκείνος με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...