Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

33 εκατ. ευρώ κοστίζουν οι κερασμένοι καφέδες στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ



Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έσπευδαν χθες, μόλις έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες από τη νέα συλλογική σύμβαση, που υπέγραψαν με τη διοίκηση της εταιρείας, να «σβήσουν» την πυρκαγιά οργής που ξέσπασε. Διευκρίνιζαν ότι τα τροφεία που εγκρίθηκαν δε μεταφράζονται σε χρηματική αύξηση, παρά μόνο κουπόνια σίτισης για καφέδες και σάντουιτς που καταναλώνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.

Προσέθεταν ότι ανάλογα επιδόματα προβλέπονται και σε άλλες επιχειρήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι στη ΔΕΗ μέχρι σήμερα, τέτοια παροχή δεν προβλεπόταν, με αποτέλεσμα η θέσπιση τροφείου να οδηγεί σε μια παροχή ύψους 6 ευρώ την ημέρα ή αλλιώς 150 ευρώ το μήνα. Αυτά τα κουπόνια δηλαδή που θα χορηγούνται από τη ΔΕΗ ισοδυναμούν με το 8 έως 10% του σημερινού μέσου καθαρού μισθού στη ΔΕΗ που κυμαίνεται μεταξύ 1500 και 1600 ευρώ.

Πάντως η σπουδή των συνδικαλιστών να συμμαζέψουν τα... ασυμμάζευτα, εξηγείται και για έναν άλλο λόγο: ότι για την έγκριση της συλλογικής σύμβασης είχαν εξασφαλίσει προηγουμένως τις ευλογίες του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Επισήμως όταν τέθηκε ζήτημα αυξήσεων, ο κ. Λαφαζάνης παρέπεμψε «διπλωματικά» στη διοίκηση της ΔΕΗ. Σημειώνεται εξάλλου ότι επίκεινται εκλογές στη ΓΕΝΟΠ.

Όσο για το κόστος αυτής της παροχής για τη ΔΕΗ;

Το μισθοδοτούμενο προσωπικό της ΔΕΗ σύμφωνα με τον ισολογισμό του 9μήνου ανερχόταν σε 18.766 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 2.500 έκτακτοι. Μόνο για τους μόνιμους λοιπόν, η εταιρεία θα χορηγεί καθημερινά κουπόνια ύψους έως 6 ευρώ με συνολικό κόστος που φτάνει τις 112 χιλιάδες ευρώ την ημέρα  ή αλλιώς τα 2,8 εκατ. ευρώ το μήνα ή 33,7 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αυτά είναι τα χρήματα που θα πληρώσει το ταμείο της ΔΕΗ, δηλαδή το ταμείο που «γεμίζει» από τα χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές, δηλαδή τα 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που προμηθεύονται ρεύμα από τη ΔΕΚΟ. Όσοι δηλαδή αντέχουν ακόμη και πληρώνουν αφού υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν είσαι σε συντεχνία δεν απολαμβάνεις τα καλούδια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!! ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΔΕΗ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. ΠΩΣ ΑΛΙΩΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ; ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...