Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Οι γερμανοί μετά την οικονομία θέλουν να αλώσουν και τα στρατά της Ευρώπης



Τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού σκέφτεται να προωθήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει  σε σημερινή του συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt am Sonntag».
Όπως ο ίδιος αναφέρει με μια τέτοια πολιτική θα ενισχυθεί η κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική της ΕΕ.

«Αυτός ο στρατός θα μπορεί να δρα με επιτυχία και αξιοπιστία εναντίον απειλών που έχουν τα 28 κράτη μέλη ή γειτονικά φίλια κράτη», σχολιάζει χαρακτηριστικά.  
Ο πρόεδρος της Κομισιόν προσθέτει ότι η δημιουργία ευρωστρατού θα είναι ένα «καμπανάκι» για την Ρωσία, συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ είναι σοβαρή στην διατήρηση των αρχών και αξιών της.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η πρόταση του Γιούνκερ έχει βρει ήδη θετική ανταπόκριση στην Γερμανία με το ΥΠΕΞ της χώρας να αναφέρει ότι θα πρέπει επιτέλους το όραμα του κοινού στρατού να γίνει πραγματικότητα.

Αυτό το όραμα αν υλοποιηθεί θα είναι για το συμφέρον της ευρωπαϊκής ασφάλειας».

Αρκετοί γερμανοί αξιωματούχοι φέρεται να χαιρετίζουν την πρόταση Γιούνκερ, με έναν από αυτούς να σχολιάζει: «Μέχρι σήμερα έχουμε δει τα πρότυπα της άμυνας της Ευρώπης. Εδώ πλέον χρειαζόμαστε μια ώθηση», λέει ο  Hans-Peter Bartels (SPD).



Η εξασθένηση του ευρώ και λόγω της ελληνικής κρίσης από το 1,3960 στις αρχές του περασμένου Μαΐου φθάνοντας  στο 1,0880 σήμερα ( πράγμα για το όποιο κανείς δεν μιλά) έχει κυριολεκτικά πηδήξει τους Γερμαναράδες βιομηχάνους που βλέπουν τρομακτικό πρόβλημα κόστους παραγωγής , λόγω της αύξησης της τιμής στην εισαγωγή πρώτων υλών, και δει του πετρελαίου. Και μιλάμε για πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ότι κοστίζει ….όλη η ελληνική κρίση.  Μπορεί να λένε ότι θα γίνουν τα προϊόντα τους ποιο ελκυστικά στο εξωτερικό, αλλά με …Κίνα απέναντι τους….χέσε μέσα.
 Για αυτόν τον λογω βγάζουν αφρούς με την Ελλάδα.
 
Το 1 προς 1 πλησιάζει η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...