Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ωπα νατο και το… δημοψήφισμα. Καλά αυτό δεν έριξε τον Τζεφρυ;



Σε ερώτηση της Κοριέρε Ντέλα Σέρα αν μια μη επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά: «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα επιβίωνε, ούτως η άλλως. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο: εμείς δεν λέμε ψέματα στους Έλληνες. Μετά από πέντε χρόνια στα οποία η ιθύνουσα τάξη δήλωνε ότι ήθελε να σώσει την χώρα και έριχνε όλο το βάρος στις πλάτες των φτωχών, ο κόσμος καταλαβαίνει. Με σταματάει στον δρόμο και μου ζητά μόνον να πω την αλήθεια και να ξαναδώσω αξιοπρέπεια στην χώρα».
Η ιταλική εφημερίδα επιμένει και ρωτά τον υπουργό: «Αν όμως οι Βρυξέλλες δεν δεχθούν το σχέδιό σας;» «Θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα. Αλλά, όπως μου είπε ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες. Μπορούμε να προκηρύξουμε και πάλι εκλογές, να προκηρύξουμε δημοψήφισμα» (για το ευρώ, αποσαφηνίζει η Κοριέρε).
«Η αναφορά στο Grexit περιέχει δηλητήριο»
Ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι «η Ελλάδα δεν επέστρεψε στην ύφεση, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε ποτέ εξέλθει από αυτή και είναι αναληθές να υποστηρίζει, κανείς, το αντίθετο». Και διερωτάται: «ποιος θα έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει αν γίνεται συνεχώς λόγος για Grexit. H αναφορά στο Grexit περιέχει δηλητήριο, και όταν σταματήσει - αυτό είναι μια πολιτική επιλογή - θα ακολουθήσει ιδιαίτερα θετική αντίδραση των αγορών, θα μπορούσαν ακόμη και να δημιουργηθούν φούσκες. Για τον λόγο αυτό η ανάπτυξη πρέπει να έχει ισχυρές βάσεις, και αυτές προέρχονται από μια συμφωνία με την Ευρώπη».

Και μόνο ότι αναφέρει την λέξη Grexit Έλληνας υπουργός σημαίνει …εσκεμμένα πανίβλακας, αφού γνωρίζουμε όλοι ότι κατά το αρθ. 140, παρ. 3 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, GREXIT με παραμονή στην ΕΕ δεν υπάρχει, όχι μόνο ως αποβολή της Ελλάδος από το ενιαίο νόμισμα, αλλά ούτε ακόμη ως οικειοθελής αποχώρηση. Και ότι ο μόνος τρόπος για να καταστεί αυτό εφικτό είναι η τροποποίηση της Συνθήκης της Λισσαβώνας, η οποία όμως, εφόσον τεθεί ως ατζέντα, προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση τη συγκατάθεση της Ελλάδος.
Έτσι λοιπόν, δημιουργείται το απαραίτητο κλίμα προκειμένου η Ελλάδα να πέσει στην παγίδα και να πατήσει η ίδια τη σκανδάλη του όπλου που θα της δώσει τη χαριστική βολή, λυτρώνοντας τους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών από τις ευθύνες των εγκληματικών τους πράξεων και παραλήψεων κατά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, όπως αναλυτικά καταγγέλλονται στην έκθεση ΙΝΙ2277/2013 ΕΕ και διασώζοντας το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης και τη γερμανική οικονομία από την κατάρρευση που θα σηματοδοτούσε η πραγμάτωση της απόλυτης νομισματικής και χρηματοοικονομικής φαντασίωσης, ήτοι της επέλευσης ενός ελληνικού πιστωτικού γεγονότος εντός ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...