Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Δεν το γλύτωσε το κλείσιμο του ΛΑΟΣ.



Όλα εδώ πληρώνονται .

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, ο «πρόεδρος» του πρώην ΛΑγΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την ανακριβή δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης στον εφέτη ειδικό ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση, Χρήστο Κατσιάνη.
Ο  Καρατζαφέρης κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τα «πόθεν έσχες» που δήλωσε και σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε offshore, καθώς η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει στους πολιτικούς και στους συγγενείς τους να διαθέτουν τέτοιου είδους εταιρείες. Όπως έχει προκύψει από τη δικαστική έρευνα, ο κατηγορούμενος πολιτικός έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της offshore με την επωνυμία Catalina LTD από τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Τσάτσο, ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma. Από την έρευνα προέκυψε η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρείας, συμφερόντων του  Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
Ο ανακριτής, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εξέτασε τις προηγούμενες ημέρες ως μάρτυρες τους ελεγκτές που συνέταξαν το πόρισμα της Βουλής. Σύμφωνα με αυτό, ο  Καρατζαφέρης, πλην του ποσού που έλαβε από εταιρεία των δύο επιχειρηματιών μέσω offshore, διαθέτει και τεράστια περιουσία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, το 2009, βάσει των στοιχείων της τράπεζας RBC Guernsey, η αξία του portfolio της Catalina International LTD ανερχόταν στα 6,6 εκατ. δολάρια, ενώ σε έγγραφο αξιολόγησης του πελάτη από την τράπεζα αποκαλύπτεται ότι, εκτός από καταθέσεις και ομόλογα, διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, η οποία υπολογίζεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ… Τα ακίνητα βρίσκονται μεταξύ άλλων στο Παλαιό Φάληρο, στη Γλυφάδα, στο Λαγονήσι, αλλά και στις Βρυξέλλες. Η offshore ανήκε, εκτός από τον ίδιο, και στον γιο του, που κατείχε το ίδιο ποσοστό (50%) με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Μέσω της Catalina οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν και τη δεύτερη υπεράκτια εταιρεία Homeric, στην οποία δεν βρέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί. Η πρώτη είχε αναφερθεί στα «πόθεν έσχες» του 1994 για την οικονομική χρήση του 1993 και του 1996 για την οικονομική χρήση του 1995. Η δεύτερη δεν είχε δηλωθεί ποτέ.
Παράλληλα, ο εφέτης ανακριτής Χ. Κατσιάνης ζήτησε και πήρε απαντήσεις από τράπεζες για τις καταθέσεις και τις κινήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως σε έρευνα που διέταξε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, ο οποίος χειρίζεται το σκέλος που αφορά την προμήθεια των Super Puma, ανακάλυψε και δέσμευσε από θυρίδα του  Καρατζαφέρη 100 χρυσές λίρες…

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ
Ο ανακριτής Γ. Μαλλής, πάντως, φαίνεται να κλείνει και αυτός -εκτός αν προκύψουν επιπλέον στοιχεία- τον κύκλο των απολογιών των εμπλεκομένων στην προμήθεια των ελικοπτέρων, με την εμφάνιση ενώπιόν του τού τραπεζίτη Κωνσταντίνου Δέδε. Το κοινό πρόσωπο μεταξύ του  Καρατζαφέρη και των επιχειρηματιών που εμπλέκονται βρέθηκε ένα βήμα πριν από την προφυλάκιση. Μετά την απολογία του την περασμένη Παρασκευή προέκυψε διαφωνία μεταξύ του ανακριτή και του εισαγγελέα. Ο κ. Μαλλής είχε την άποψη ότι ο τραπεζίτης έπρεπε να προφυλακιστεί, ενώ ο εισαγγελέας πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ. Τελικώς, το Δικαστικό Συμβούλιο ήταν αυτό που έλυσε τη διαφορά υπέρ του εισαγγελέα, με βούλευμα που εκδόθηκε την Τρίτη. Να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός εμπλεκόμενος για τον οποίο ο ανακριτής έδειξε την πόρτα της φυλακής, αφού σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους (τους επιχειρηματίες Αλ. Τσάτσο και Στ. Κομνόπουλο, καθώς και τους πρώην αξιωματικούς) επέβαλε χρηματικές εγγυήσεις, και μάλιστα μικρότερες, μετά τις απολογίες τους.
Ο τραπεζίτης που γνωρίζει πολλά για τις υπόγειες διαδρομές
Ο τραπεζίτης Κωνσταντίνος Δέδες, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, φαίνεται πως δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο μόνο στην υπόθεση των offshore του  Γιώργου Καρατζαφέρη Η εκτίμηση είναι πως γνωρίζει πολλά και για τις εξωχώριες εταιρείες Ελλήνων ιδιοκτητών και τη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μέσα από την αλληλογραφία της Alpha Bank London, όπου εργαζόταν στο παρελθόν, γίνεται ύποπτη αναφορά που παραπέμπει σε διακίνηση μίζας εκατομμυρίων ευρώ σε ακόμα μία προμήθεια: των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair. Πρόκειται για σύμβαση στην οποία επίσης μεσολάβησαν οι επιχειρηματίες Τσάτσος-Κομνόπουλος. Πάνω σε αυτό ο τραπεζίτης φέρεται να δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τον ανακριτή Γ. Μαλλή, αλλά οι πληροφορίες λένε πως δεν «διαφώτισε» την έρευνα… Ο Κ. Δέδες, ο οποίος το 2004 ήταν στην Alpha Bank London, το 2006 έγινε στέλεχος της Julius Baer και στη συνέχεια πήγε στη Royal Bank of Canada (RBC) στο Λονδίνο, μεταφέροντας μαζί του τμήμα του private banking που χειριζόταν. Λίγο μετά τη μεταγραφή του, η offshore Catalina του Γ. Καρατζαφέρη μετέφερε το portfolio της μέσω του Κ. Δέδε από την Julius Baer στην RBC. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και οι επιχειρηματίες Τσάτσος-Κομνόπουλος έχουν αρνηθεί πάντως έως τώρα οποιαδήποτε σχέση με μίζες εξοπλιστικών, ενώ ισχυρίζονται πως ούτε καν γνωρίζονται… Υποστηρίζουν πως ο κοινός τους τραπεζίτης Κ. Δέδες ήταν αυτός που μεσολάβησε για να εξυπηρετηθούν κάποια συγκεκριμένη στιγμή και οι δύο πλευρές με χρήματα που χρειάζονταν στο εξωτερικό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γαλατα αν ειναι αληθεια τα οσα σου καταμαρτυρουν βρες τρυπα να τρυπωσεις.Θα επακολουθησει και δευτερος ελεγχος για τα εκατομμυρια ευρω που εισπραχθησαν απο τις επιδοτησεις του κομματος και οι νομαρχιακες πηραν τα αρχ...α του Καραμπελα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...