Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πήγαν για εκδρομή στην ΚΡΗΤΗ και τους τάισαν …σκουπίδια.





Ήρθαν πολυήμερη εκδρομή στην Κρήτη, όμως σχεδόν οι μισοί διακομίστηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.
Ο λόγος για 22 από τους 59, μαθητές του λυκείου Αμυνταίου Φλώρινας, οι οποίοι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο με συμπτώματα έντονης γαστρεντερίτιδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά, που διαμένουν στο ξενοδοχείο "Αστόρια" του Ηρακλείου από την περασμένη Παρασκευή, πήγαν χθες προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή στη δυτική Κρήτη. Επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων τη Μονή Αρκαδίου και άλλα αξιοθέατα. Όλα πήγαιναν περίφημα και τα παιδιά απολάμβαναν τη μοναδική εμπειρία μιας πολυήμερης εκδρομής.
Πριν μπουν στα πούλμαν για να επιστρέψουν στο Ηράκλειο, οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές σταμάτησαν για φαγητό σε κατάστημα του νομού Ρεθύμνου. Λίγη ώρα μετά και ενώ οι επισκέπτες από το Αμύνταιο Φλώρινας βρίσκονταν καθ' οδόν για Ηράκλειο, άρχισαν οι πρώτες ενοχλήσεις.
'Άμεσα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του «Βενιζελείου» προσπάθησαν και αντιμετώπισαν την όλη κατάσταση διαπιστώνοντας ότι και τα 22 παιδιά έχουν τροφική δηλητηρίαση και τους χορήγησαν ορούς και την απαραίτητη αγωγή .
 Όπως δήλωσε ο Χάρης Λιδάκης, διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, 4 με 5 παιδιά είχαν πιο βαριά συμπτώματα, με αποτέλεσμα να λιποθυμούν από τους πόνους. Τα πιο βαριά περιστατικά μπήκαν στη βραχεία νοσηλεία. Ο κ. Λιδάκης απέκλεισε το γεγονός να πάρουν τα παιδιά εξιτήριο πριν τις 5-6 πρωί, που τελείωνε η εφημερία του νοσοκομείου, ενώ μέχρι τις 8 υπολόγιζε ότι θα έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...