Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Σύρμα… μας πήραν είδηση.



“Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έως τώρα ουδέποτε καταπολέμησαν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Πρέπει να βοηθήσουμε να στηθεί στα πόδια της η Ελλάδα. Αν καταστρέφουμε τις άλλες χώρες, καταστρεφόμαστε και εμείς. Τα παραπάνω ήταν τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του προέδρου του Die Linke, του αριστερού κόμματος της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μπούντεσταγκ κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, το πρωί της Τετάρτης.
“Λέτε στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήστε. Αυτό είναι de facto λάθος. Τα 14 αεροδρόμια της Ελλάδας θα πάνε στη Fraport. Δηλαδή θα πάνε υπέρ του δημοσίου στη Γερμανία”, είπε ο Γκρέγκορ Γκίζι, για να συνεχίσει:
“Τα ελληνικά αεροδρόμια θα περάσουν σε εταιρεία δημοσίου ελέγχου γερμανικού κρατιδίου σε τιμή πολύ μικρή. Τα 50 δις που ψάχνει η ελληνική πλευρά από το Ταμείο Εκποιήσεων δεν θα τα βρει ποτέ, σας το εγγυώμαι αυτό”.
Για τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά στην Ελλάδα, είπε:
“Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αγγίξει προέδρους εταιριών και κοινοπραξιών για να πολεμήσει τη διαφθορά. Τα αδελφά σας κόμματα που κυβερνούσαν πριν, δεν το έκαναν”, τόνισε απευθυνόμενος σε Μέρκελ και Σόιμπλε, για να σταθεί στο γεγονός:
“Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ακουμπήσει υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών και δημοσίων οργανισμών που εμπλέκονται στα οικονομικά της. Πώς θα καταπολεμήσουμε έτσι τη διαφθορά; “Εάν καταστρέψετε την ελληνική οικονομία, θα μειωθούν τα φορολογικά έσοδα και η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει τα χρέη της”, συμπλήρωσε. “Το ελληνικό χρέος πρέπει να κουρευτεί όπως έγινε με το χρέος της Γερμανίας με τη συμφωνία του Λονδίνου”.
Πρέπει να  βοηθήσουμε την Ελλάδα για να μην καταστραφούμε και εμείς. Αν μειωθούν τα οφέλη μας, οι δικοί μας πολίτες θα μπορούν να αγοράζουν λιγότερο, ναι. Αλλά αν αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, τότε δεν θα μας αποπληρώσει το χρέος της ποτέ. Επίσης με το ΦΠΑ που ζητάμε όλος ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει πρόβλημα, δεν θα πληρώνει και θα λαμβάνουμε ακόμη λιγότερα χρήματα. Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική”.
“Η Γερμανία δεν έχει ως τώρα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα”
Ο κ. Γκίζι επισήμανε ότι και με αυτό το πρόγραμμα δημιουργούνται νέα χρέη προκειμένου να καλυφθούν τα παλιά και ανέδειξε το γεγονός ότι η Γερμανία δεν έχει ως τώρα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα, ενώ έχει η ίδια εξοικονομήσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την κρίση, λόγω της πολιτικής των επιτοκίων, η οποία, όπως είπε, ασκήθηκε και πάλι σε βάρος των πολιτών, των οποίων η αγοραστική δύναμη μειώθηκε.
“Μέχρι σήμερα η Ελλάδα, δεν έχει λάβει από τη Γερμανία ούτε ένα ευρώ επί της ουσίας. Στην πραγματικότητα, όπως λέει ακόμα και η BILD, η Γερμανία έχει κερδίσει 100 δις από την κρίση από τόκους και επιτόκια που έχει αποδεχθεί και η ΕΚΤ. Οι δικοί μας οι πολίτες δεν έχουν καλά επιτόκια στις δικές μας τράπεζες. Και εμείς κερδίζουμε και από κάθε πόλεμο, από όπλα που πουλάμε. Η Γερμανία κερδίζει επενδύοντας σε κρίσεις και πολέμους”, υπογράμμισε, προκαλώντας τη δυσφορία της καγκελαρίου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά είμαι υπέρ της ενοικίασης των αεροδρομίων για 40 χρόνια. Εξηγώ γιατί:

Τα αεροδρόμια από μόνα τους και με τους συνδικαλιστές μέσα δεν αξίζουν μία.
Οι επενδύσεις που θα κάνουν οι Γερμανοί θα τα αναβαθμίσουν και θα τα κάνουν ισάξια του εξωτερικού. Ο τουρισμός θα αυξηθεί κατακόρυφα και θα δουλέψει ολόκληρο το τουριστικό πακέτο.
Ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, πλαζ, μικρομάγαζα.Για την κατάντια των αεροδρομίων μας
φταίνε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μαζί με τα συμφέροντα του κάθε Υπουργού(Δρυς,Δένδιας για Κέρκυρα). Έπειτα από τα 14 πρώτα αεροδρόμια, που είναι τα κερδοφόρα, να πάρουν σειρά και τα υπόλοιπα ώστε να αναπτυχθούν και άλλες μορφές Τουρισμού (π.χ ορεινός) που βρίσκεται στην εποχή
του Αδάμ και της Εύας

Ανώνυμος είπε...

Και η κυβέρνηση δεν αξίζει μία . Με την λογική σου να την παραχωρήσουμε – ενοικιάσουμε στους ξένους, για να δούμε άσπρη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι με την κυβέρνηση αλλά βλέπω ότι οι υποδομές είναι από την εποχή Μεταξά.
Τα 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ και τα 9 χρόνια ΝΔ ευθύνονται για αυτό. Η οικονομία μας μόνο με την ανάπτυξη του τουρισμού, δεν χρειαζόταν Μνημόνια. Με 4.000 βραχονησίδες θα μπορούσες να έχεις
άλλα τόσα λιμάνια, προβλήτες, ξενοδοχεία, cafe Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν όσοι μας κράτησαν στάσιμους. Τα μνημόνια ενώ μας εξαγοράζουν δημόσια περιουσία και κυριαρχία, ταυτόχρονα διώχνουν το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ που πιστά εφάρμοζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...