Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Ανήμερα της Παναγίας , εξελίσσονται απίστευτες σκηνές στην Λέσβο.




Περισσότεροι από 3.000 λαθρομετανάστες, έχουν κατασκηνώσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ευελπιστώντας να βρουν ένα εισιτήριο, για να μπουν στα πλοία της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά.
Και ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται καθημερινά, αφού τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια προς Πειραιά, είναι όλα γεμάτα και δεν εκδίδουν εισιτήρια.
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει ζητήσει με έγγραφό της προς τα αρμόδια Υπουργεία, την ναύλωση ειδικού πλοίου, που θα τους μεταφέρει, αφού λόγω της μεγάλης επιστροφής των τουριστών από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, δεν θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει προς Πειραιά.
Αν δεν βρεθεί πλοίο να μπει στη γραμμή και να αποσυμφορηθεί το λιμάνι από δαύτους , ο αριθμός τους αναμένεται μέσα σε μία εβδομάδα να ξεπεράσει τους 10.000, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και το θέμα της παραμονής των μεταναστών σε χώρο προσωρινής διαμονής για αναμονή μέσου μεταφοράς εκτός Λέσβου , ο Γεν. Γραμ/τεας κ. Ιωάννης Γιαννέλης Θεοδοσιάδης επικοινώνησε με τον Γεν. Γραμ/τεα  Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιο Μαυρόπουλο προκειμένου να εξασφαλίσει ικανοποιητικό αριθμό σκηνών, τουλάχιστον 120 μεγάλου μεγέθους και του σχετικού υλικού.
Συγχρόνως ξεκίνησε ένα νέο γύρο επαφών με την εκκλησία και με φορείς για την ανεύρεση κατάλληλου χώρου , έτσι ώστε με την συνεργασία του Δημάρχου Λέσβου να διαμορφωθεί χώρος προσωρινής αναμονής αυτών που ήδη πλέον έχουνε ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταγραφής και είναι υπό αναχώρηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...