Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο Πούτιν θέλει μερίδιο από την πίτα, αλλά ...πάλι νηστικός θα μείνει.



Το ζουμί στην όλη υπόθεση είναι η δήλωση του… «Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας και θα συνεργαστώ με τους συμμάχους της, το Ιράν και την Κίνα για να βρεθεί μία πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει και συντηρείται από κάποιους σαν την Τουρκία».

Με τους τούρκους, και «πολιτική λύση» δεν συνάδουν . Δείχνει ότι απλώς βρυχάται.

Κατά τα λοιπά….Κεραυνούς λένε εξαπέλυσε  κατά του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν για το θέμα της Συρίας. Τον αποκάλεσε δικτάτορα, που συμπεριφέρεται σαν τον Χίτλερ και τον προειδοποίησε να μαζευτεί και να σταματήσει τα παιχνίδια δήθεν κατά των τζιχαντιστών γιατί σε διαφορετικά θα μετατρέψει τη Συρία σε «μεγάλο Στάλινγκραντ», να σταματήσει να υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ISIS εξαπολύοντας επιθέσεις κατά του Συριακού Στρατού, επέκρινε την τουρκική εξωτερική πολιτική και τον κακόβουλο ρόλο της Άγκυρας στη Συρία, στο Ιράκ και την Υεμένη, που συμπράττει με την Αλ Κάιντα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν είπε στον Ümit Yardim: «Πείτε στον δικτάτορα πρόεδρος σας πώς μπορεί να πάει στην κόλαση με τους τρομοκράτες της ISIS. Δεν έχω σε τίποτα να κάνω τη Συρία ένα μεγάλο Στάλινγκραντ».
  «Ο Ερντογάν και οι Σαουδάραβες σύμμαχοι είναι μοχθηροί και συμπεριφέρονται σαν τον Αδόλφο Χίτλερ», πώς ο Τούρκος Πρόεδρος που το παίζει Δημοκράτης είναι αυτός που πυροδοτεί το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο και προβαίνει σε τρομοκρατικές ενέργειες με στόχο την ανατροπή του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άλ Άσαντ. 

 Τις άσφαιρες βολές έριξε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών της Σεργκέι Λαβρόφ που καταδίκασε χαρακτηρίζοντας «αντιπαραγωγικούς» και «βλαπτικούς για τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες» τους σχεδιασμούς της Τουρκίας και των ΗΠΑ να θέσουν υπό την προστασία της αεροπορίας του διεθνούς συνασπισμού τους Σύρους αντάρτες που έχουν εκπαιδεύσει, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βομβαρδισμούς εναντίον του Συριακού στρατού και να περιπλέξει τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Στην αμερικανική απόφαση για βομβαρδισμό οποιουδήποτε θα επιχειρούσε να επιτεθεί εναντίον των ανταρτών που μάχονται την ISIS απάντησε και ο Ρώσος στρατηγός Βλαντόμιρ Σαμάνοφ (Vladimir Shamanov), διοικητής αερομεταφερόμενων δυνάμεων του ρωσικού Στρατού δηλώνοντας πως «Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές είναι έτοιμοι να συνδράμουν το καθεστώς Άσσαντ στον αγώνα του κατά των τρομοκρατών». «Φυσικά και θα εκτελέσουμε τις αποφάσεις που θα τεθούν από την ηγεσία της χώρας μας, ΕΑΝ μας ανατεθεί αποστολή» . «Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Συρία στη μάχη της εναντίον των τρομοκρατών ΕΑΝ μια τέτοια αποστολή τους ανατεθεί από την ρωσική ηγεσία»
Η απόφαση των ΗΠΑ για την από αέρος προστασία των «Σύρων ανταρτών» στον υποτιθέμενο αγώνα τους κατά της ISIS και της al-Nusra(!) συνιστά ουσιαστικά με μια νέα απόπειρα ανατροπής του Μπασάρ Αλ Άσσαντ καθώς οι Αμερικανοί αναφέρουν πως όποιος επιχειρήσει να επιτεθεί στους «αντάρτες» (ουσιαστικά μισθοφορικές δυνάμεις) θα κτυπηθεί από την αμερικανική Αεροπορία, συμπεριλαμβανομένων και των συριακών δυνάμεων.
Με άλλα λόγια η Ουάσινγκτον λέει στη Δαμασκό  ότι όταν σας επιτεθούν οι δικοί μας αντάρτες εσείς δεν πρέπει να απαντήσετε γιατί θα σας βομβαρδίσουμε!
Προφανώς εδώ πρόκειται περί ενός θεάτρου του παραλόγου. Άπαντες γνωρίζουν ότι οι αποκαλούμενοι «Σύροι αντάρτες» δεν πρόκειται να κτυπήσουν στόχους της ISIS ή της al-Nusra αλλά αντίθετα όλοι μαζί θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τον Άσσαντ βυθίζοντας τη χώρα σε νέες σφαγές και καταστροφή.
Αφού η προβοκάτσια με τα χημικά όπλα απέτυχε τώρα οι ΗΠΑ επανέρχονται  με ένα νέο κατασκεύασμα αυτό της καταπολέμησης της ISIS αλλά αυτή τη φορά δεν αρκούνται μόνο στον βομβαρδισμό της αλλά αντίθετα βάζουν στο στόχαστρο τις δυνάμεις του συριακού Στρατού αυτό, στόχος δηλαδή που ήταν και ο αρχικός.
Η νέα αυτή τακτική των ΗΠΑ θα «εγκαινιαστεί» με την άφιξη της αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ 30 σε πρώτη αμερικανικών μαχητικών F-15E και F-16 από την επόμενη εβδομάδα και σε αυτό που ουσιαστικά θα εξελιχθεί θα είναι ένας ανηλεής βομβαρδισμός του συριακού στρατού, όπως ακριβώς έγινε και στη Λιβύη, εκεί με πρόσχημα την προστασία των αμάχων.
Άγνωστη παραμένει βέβαια και η απάντηση τόσο της Χεζμπολάχ η οποία βρίσκεται στη Συρία όσο και των ιρανικών δυνάμεων που μάχονται με τον Άσσαντ και τι θα γίνει εάν η αμερικανική Αεροπορία βομβαρδίσει είτε τους Ιρανούς είτε την φιλο-ιρανική οργάνωση.
Και ας μην ξεχνάμε από πού ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, από το τρομοκρατικό κτύπημα της ISIS στις 31 Ιουλίου  με τους 30 νεκρούς στην παραμεθόριο πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία, απέναντι από το Κομπάνι.
Έτσι ξεκαθαρίζουν και τα πράγματα βλέποντας για ποιους ουσιαστικά δουλεύει η ISIS και όλα αυτά βέβαια με τις ευλογίες της Τουρκίας.
Η Αμερικανική δικαιολογία είναι ότι με τον τρόπο αυτόν προστατεύονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που έχουν σταλεί στη Συρία, για την εκπαίδευση των αντικαθεστωτικών ανταρτών.... Έτσι τώρα έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αεροπορική επιδρομή αμερικανικών μαχητικών εναντίον "αγνώστων στρατιωτικών" (the US Air Force bombed unidentified militants who attacked the compound of the US-trained rebels έλεγε στο πρωτότυπο κείμενο)
Το παράδοξο είναι πως η αμερικανική επιδρομή εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων μιας χώρας, που νόμιμα κυβερνάται από τον πρόεδρο Άσαντ, μπορεί να θεωρηθεί επιθετική ενέργεια, εναντίον κυρίαρχης χώρας κάτι που μόνο το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να εξουσιοδοτήσει.

Δηλαδή οι ΗΠΑ παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να δέχονται ούτε μια επίπληξη από την Διεθνή Κοινότητα που έδρασε τελείως διαφορετικά στο ζήτημα της Ουκρανίας και "άφρισε" κυριολεκτικά με την ανάκτηση της ρωσικής Κριμαίας από την Ρωσία.

 

 

Paul Craig Roberts: «ΗΠΑ και Ρωσία οδηγούνται σε ένοπλη σύρραξη και αυτό θα σημάνει τον αφανισμό της Ευρώπης»


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνας γρηγορα αφεντικο. Πολεμο με Τσετσενια, πολεμο με Γεωργια, ενσωματωσε προσφατα και την Κριμαια απο Ουκρανια. Ολα αυτα επι ηγεμονιας Πουτιν.
Μη ξεχναμε οτι παιζει μονος του απεναντι στο ΝΑΤΟ και οτι παρελαβε μια ξεχαρβαλωμενη χωρα. Αυτος μπορει να κανει τον ψοφιο κοριο αλλα παραλληλα μπαλωνει τρυπες κερδιζοντας οσο περισσοτερο χρονο γινεται, μολις αισθανθει σιγουρος για την στρατιωτικη του ισχυ θα μας παρει και θα μας σηκωσει ολους! Ποιος θα τον σταματησει; Ο Ρεντσι; Ο Ολαντ; Ο Τσιπρας; Ο Βεστερβελε; Ο Γιουνκερ; Ο Ραχοι; Ο Κοελιο; Οι Πολωνοι; Οι Σκανδιναυοι; Τα πρωην ανατολικα μπλοκ; ¨Η οι Γερμανοι που μολις τους κοψει το φυσικο αεριο το χειμωνα, τελειωσαν; Για πρωινο τους εχει ολους! Χρονο κερδιζει.

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΗΣΙΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟΝ ΑΡΘΡΟΝ !!!!

Ανώνυμος είπε...

O Kαμμένος δεν πήγε ακόμη στη Ρωσία..

Ανώνυμος είπε...

http://2.bp.blogspot.com/-6nhYZG0EXIA/VcCrHcH-IsI/AAAAAAAAnuo/gVa3sr4petI/s1600/%25CE%2595%25CE%25A9%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2595%25CE%259D%2B%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A3%2B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%25A3%2Bcopy.jpg

XAXA XAAAXAA XAAA

Ανώνυμος είπε...

O Καμμένος το Σεπτέμβρη δεν θα βρει ούτε τη ψήφο της Τζούλη

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΧΩΝΕΨΕΙ ΚΑΛΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ —— ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΝ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΑΧΩΝΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΑΘΗΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΡΩΝΕ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΚΟΥΡΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ

Ixnos είπε...

Το ... «γνήσιο εβραϊκό άρθρο» στο επιστρέφω και σε ενημερώνω άσχετε ότι το μπλοκ δεν προβάλετε στο Ισραήλ ως απαγορευμένο. Οσο για το «όνειρο» του ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΑΛΛΆ ΤΖΟΥΦΙΟ. Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ… ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΙ. Δυστυχώς για την Ελλάδα είμαστε πολύ σκάρτοι για να ασχοληθεί μαζί μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...