Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Κυκλοφορώ και ….αποχωρώ.




«Λαϊκή ενότητα» είναι η ονομασία του νέου κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί, 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανεξαρτητοποιήθηκαν από το κόμμα προκειμένου να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Την αποχώρηση τους από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν με ανακοίνωση τους 25 βουλευτές καθώς ότι προχωρούν στην συγκρότηση ανεξάρτητης ομάδας με τίτλο «ΛαΪκή Ενότητα» με αρχηγό και πρόεδρο της νέας ομάδας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το όνομα «Λαϊκή Ενότητα» θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και το όνομα του κόμματος της Αριστερής Πλατφόρμας εκτός ΣΥΡΙΖΑ πλέον.
Ο πολιτικός σχηματισμός που θα κατέβει τελικά στις εκλογές ωστόσο θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο (ΕΑΜ). Στο ΕΑΜ θα συμμετάσχουν και άλλες δυνάμεις. Το απόγευμα τελικά θα γίνει η συνάντηση της ΛΑ.Ε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη διερεύνηση της δυνατότητας εκλογικής συνεργασίας, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι εύκολο να προχωρήσει.
Στην τελευταία ψηφοφορία για το 3ο Μνημόνιο 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν
Από αυτούς 32 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», ο βουλευτής Γ. Ακριώτης ήταν απών (όχι τυχαία), ενώ άλλοι τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα.
Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα γίνεται η τρίτη δύναμη της βουλής και αναμένεται να πάρει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης αντί της Χρυσής Αυγής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ;)
Οι υπογραφόμενοι, που έχουμε εκλεγεί βουλευτές, με τους συνδυασμούς του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κατά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, από τις οποίες προήλθε η παρούσα Bουλή, γνωστοποιούμε και δηλώνουμε προς την κυρία Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ότι συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις ,αποχωρούμε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά τις διατάξεις των άρθρων του Κανονισμού της Βουλής, ιδία των άρθρων 15 και 16 αυτού, και των διατάξεων του Τμήματος Γ.” Μέρος Τρίτο του Συντάγματος της Ελλάδας.
Επιθυμούμε και δηλώνουμε ότι η επωνυμία της συγκροτούμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».
Ο λόγος για τους
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Λίτσα Αμμανατίδου
Ιωάννα Γαϊτάνη
Κώστας Δελημήτρος
Βαγγέλης Διαμαντοπουλος
Ζήσης Ζάννας
Γιάννης Ζερδελής
Κώστας Ήσυχος
Ηλίας Ιωαννίδης
Μιχάλης Κριτσωτάκης
Βασίλης Κυριακάκης
Αγλαϊα Κυρίτση
Θωμάς Κώτσιας
Κώστας Λαπαβίτσας
Στάθης Λεουτσάκος
Ραχήλ Μακρή
Ευγενία Ουζουνίδου
Θανάσης Πετράκος
Στέφανος Σαμοίλης
Θανάσης Σκούμας
Γιάννης Σταθάς
Δημήτρης Στρατούλης
Αλεξάνδρα Τσανάκα
Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Ελένη Ψαρρέα

Αν και η κίνηση του κ. Λαφαζάνη ξεκινάει με 25 βουλευτές, οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασίσουν να τον ακολουθήσουν δεν αποκλείεται να φτάσουν και τους 40.


Ήδη τέσσερις ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους να συνταχτούν με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Πρόκειται για τους
Νάντια Βαλαβάνη
Δημήτρη Κοδέλα
Βασίλη Χατζηλάμπρου
Ελένη Σωτηρίου
Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα τι θα κάνουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης καθώς και οι δύο έχουν εκφράσει την αντίθεση του με την πολιτική του πρωθυπουργού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...