Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Μήπως είναι καλύτερα να τις δίνουν σε είδος; Ψωμί, μακαρόνια, ρύζι κ.α



Χαράτσι έως και 180 ευρώ για τους συνταξιούχους του ταμείου - Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την αναδρομική αύξηση κατά 6% των κρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ από τον Ιούλιο
Μειωμένες έως και κατά 180 ευρώ θα δουν τις συντάξεις τους οι δικαιούχοι του ΙΚΑ τον Σεπτέμβριο καθώς εκδόθηκε η εγκύκλιος για την αναδρομική εφαρμογή της αύξησης κατά 6% των εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η αύξηση στις κρατήσεις ισχύει από την 1η Ιουλίου όπως προβλέπεται στο πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων που ψηφίστηκαν στη Βουλή στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο της συμφωνίας για το τρίτο Μνημόνιο.

Γι' αυτό με την εγκύκλιο «ορίζεται ότι τα ποσά της εισφοράς που προκύπτουν, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται από την σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου 2015».

Στο κείμενο ορίζεται, επίσης, ότι «το ανωτέρω ποσοστό υπολογίζεται επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης».

Σημειώνεται ότι από τον Οκτώβριο οι νέες υψηλότερες κρατήσεις θα γίνονται σε μηνιαία βάση.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

Παρόμοια απόφαση ενδέχεται να εκδώσει εντός της ημέρας ή το αργότερο την Τρίτη και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης για τις επικουρικές συντάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...