Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ο Μπάτσος παραμένει για πάντα μπάτσος.



Και τους Τσάμηδες η Ισλάμιστες του ISIS, να του πεις να προστατεύσει θα το κάνει, γιατί είναι δουλειά του και… εκτελεί εντολές. Και τα γερόντια η τους ανάπηρους να του πεις να πλακώσει στο ξύλο, θα το κάνει.  Για αυτό είναι και αδρά αμειβόμενος. Προς το παρόν φυλάει την Δρακουλέσκου από την οργή του κόσμου.

Ο ρόλος του απόστρατου στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ, οι 150 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί και bodyguards, η απαίτηση των τροικανών να μην υπάρχουν ένστολοι στο Hilton και στις συναντήσεις τους αλλά και η ενεργοποίηση του σχεδίου της Κατεχάκη που ολοκληρώνεται με την ψήφιση όλων των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου για να αποφευχθούν έκτροπα από διάφορες κοινωνικές ομάδες, συνθέτουν ένα πλέγμα ασφαλείας που όμοιο του είχε αρκετά χρόνια να στηθεί.

Πριν καν πατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ε.Ε, Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ και Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ (στην ομάδα μετέχει πλέον και εκπρόσωπος του ESM ο Νίκολας Τζιαμαρόλι), είχαν εξουσιοδοτήσει ένα μυστηριώδη σύνδεσμο προκειμένου να έχει άμεση επαφή με την ελληνική Αστυνομία και ουσιαστικά θα είναι τα μάτια και τα αυτιά των τροικανων στα σχέδια ασφαλείας των ελληνικών αρχών.
Όπως προέκυψε, πρόκειται για έναν έμπειρο σε θέματα ασφαλείας πρώην αξιωματικό που αποστρατεύτηκε το Μάρτιο του 2009 από το Σώμα με το βαθμό του ταξιάρχου και στη συνέχεια μετά από σχετική προσφυγή κέρδισε βαθμούς και ουσιαστικά αποχώρησε με βαθμό του υποστρατήγου, τον κ. Ευάγγελο Κόκκαλη και που τώρα εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο οποίος τρέχει όλο το πρόγραμμα των τροικανών σε θέματα φύλαξης και ασφάλειας. Αυτός έδωσε το οκ για το ξενοδοχείο που θα μείνουν και συνομιλεί καθημερινά με το διοικητή Ασφαλείας και την Ασφάλεια Υψηλών Προσώπων προκειμένου να ενημερώνει για την ατζέντα και τις μετακινήσεις των τροικανών.
Φρουροί με ενδοσυνεννόηση ακριβό εξοπλισμό και βαρύ οπλισμό,  επιχειρησιακά πλάνα για κάθε μετακίνηση τους, μυστική φρουρά και περιπολίες στο Hilton όπου διαμένουν... Περισσότεροι από 150 αστυνομικοί (από 50 έως 58 ανά βάρδια) αποτελούν τον σκληρό επιχειρησιακό πυρήνα του σχεδίου, συνεπικουρούμενοι από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, της  Τροχαίας, της ΥΑΤ (η ελαφριά εκδοχή των ΜΑΤ χωρίς ασπίδες) και της Άμεσης Δράσης, ενώ ρόλο παρατηρητή θα έχει και ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Ειδικά οι bodyguards, των τριών επικεφαλής των κλιμακίων, είναι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ασφάλεια ξένων πολιτικών επισήμων από το επίπεδο του πρωθυπουργού και κάτω. Εκπονήθηκε ειδικό σχέδιο για το συγκεκριμένο χώρο και μέχρι και ειδικές μαγνητικές  κάρτες διαθέτουν προκειμένου να ενεργοποιούν τα ασανσέρ που οδηγούν  στις σουίτες του 11ου ορόφου.
Στα υψηλά κλιμάκια της λεωφόρου Κατεχάκη, τρέμουν ακόμα και στη σκέψη, ότι μπορεί να συμβεί έστω και το παραμικρό στην τρόικα και την πολυπληθέστατη  παρέα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...