Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΤΕΤΑΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ! λαθρομετανάστες έπαιξαν ξύλο έξω από το αστυνομικό τμήμα



Περίπου 50 λαθρομετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν πιάστηκαν στα χέρια σήμερα το μεσημέρι έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω. Την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν σε πρόχειρες κατασκηνώσεις και καταυλισμούς στο λιμάνι και την παραλία, ενώ την ίδια ώρα, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται από την Παρασκευή στο νησί, προκειμένου να τους φιλοξενήσει, παραμένει άδειο.
Η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου μεταξύ των δεκάδων λαθρομεταναστών που περίμεναν έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια, να πετούν πέτρες μεταξύ τους και να επεκταθούν οι συμπλοκές, που κράτησαν για περίπου μία ώρα. Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Reuters στην Κω, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούσαν από απόσταση, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν.
Αδιευκρίνιστο παραμένει πότε θα ανοίξει τους καταπέλτες του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Κω. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευθετηθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των λαθρομεταναστών που θα φιλοξενηθούν επί του πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού δεν επαρκεί αυτή τη στιγμή στην περίπτωση που αποφασιστεί ένα από τα δύο σώματα να αναλάβει τη φύλαξη μέσα στο πλοίο. Επίσης, οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο νησί για την επιτήρηση της ασφάλειας, αναμένεται να αναχωρήσουν τη Δευτέρα.

Χθες από το νησί αναχώρησαν με πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά 1.300 παράνομοι λαθρομετανάστες, ενώ άλλοι 1.300 αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα.
Έως αύριο αναμένεται να έχουν αναχωρήσει συνολικά από το νησί περίπου 3.000.

ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα έχει τόσο στρατό και δεν μπορεί να διασφαλίσει τα σύνορά της απο τους λαθρομετανάστες»;




Στρατό έχουμε ..Υπουργό δεν έχουμε. Έχουν βάλει ένα καραγκιόζη για το θεαθήναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...