Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Εάν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βρει εκλογικούς αντιπροσώπους για όλα τα εκλογικά τμήματα, θα είναι πρώτο Κόμμα.



Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες και αφού αποφασίστηκε η προσφυγή στις κάλπες ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να παρακαμφθεί ο σκόπελος της τρίτης διερευνητικής εντολής που απευθύνεται στο τρίτο κόμμα που είναι η Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πρόταση για να συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα άμεσα δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα στη Βουλή.

Ο  Τσίπρας κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση στον  Λαφαζάνη, προκειμένου να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της Χρυσής Αυγής, η οποία πρέπει να πάρει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως τρίτο κόμμα, με βάση το Σύνταγμα.
 
Η πρόταση του  Τσίπρα αφορούσε τον σχηματισμό Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποτελούμενης από τους 32 βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο Λαφαζάνης, πάντως, δεν επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε την πρόταση ενώ και κύκλοι από το Μαξίμου διεύψευσαν τις σχετικές πληροφορίες.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορούν να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές με επίκληση εθνικού λόγου, δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ακολουθήσει κύκλος διερευνητικών εντολών με τα τρία πρώτα κόμματα.
Πάντως και σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή, εάν δεν μπορεί κανένα κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί εκ νέου όλους μαζί τους πολιτικούς αρχηγούς, διερευνώντας αν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση οικουμενικής σύνθεσης. Αν και αυτή η προσπάθεια δεν τελεσφορήσει, τότε οδηγούμαστε σε διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές.
Ωστόσο, πηγές τόσο από το Μαξίμου όσο και από την Προεδρία εκτιμούν ότι μπορεί να ξεπεραστεί η διαδικασία των διερευνητικών, με νομικές ερμηνείες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ακόμη ο τρόπος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...