Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο κύβος ερρίφθη από τον πολιτικό κυβιστή.



Η χώρα οδεύει σε εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία τις 20 Σεπτέμβρη.Τώρα το απο που προκύπτει η εικοστή Σεπτέμβρη; Μόνο ένας διεστραμένος Τσίπρας μπορεί να το σκαρφιστεί.Ξεχνά οτι μεσολαβούν οι διερευνητικές εντολές.    Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΆΣ  δεν μπορεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές  καθώς δεν έχει παρέλθει ένας χρόνος από την στιγμή που στήθηκαν κάλπες με αυτή τη διαδικασία, και το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για παραίτηση της κυβέρνησης.
Κανονικά πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διαδοχικά, με βάση το άρθρο 37 του Συντάγματος, τη δυνατότητα εντολής, κατά σειρά στο πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο κόμμα.
Βάσει Συντάγματος και εφόσον οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων.
Αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης, που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής – πλειοψηφία 151 ψήφων -, επιδιώκει το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Ζούμε όμως στην Ελλάδα που όλα γίνονται, έστω και αντισυνταγματικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...