Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αντί να τις αγοράσουν, τις δάνεισαν οι αρχιμ@λάκες.




Εισροές κεφαλαίων ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ παρατηρήθηκαν στις ελληνικές τράπεζες μετά το άνοιγμά τους στις 20 Ιουλίου.  Δηλαδή οι κόπανοι γύρισαν καταθέσεις σε φαλιρισμένες τράπεζες που μπορούσαν να τις αγοράσουν με ένα ποσόν που ανταποκρίνεται όσο κοστίζουν δυο καλοκαιρινοί  μήνες διακοπές στην ψαρρού. Με τα λεφτά που μπορείς να νοικιάσεις τρεις ξαπλώστρες  στη Ψαρού δηλαδή με 87 ευρώ την ημέρα, αγοράζεις... σίγουρα 100-120 κομμάτια μετοχών τράπεζας όποια γουστάρεις.  
Στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα  το σημαντικότερο βαρίδι ειναι τράπεζες που χάνουν -29%.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, επίσης, που επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο της Τράπεζας της Ελλάδος, τα stress tests των ελληνικών τραπεζών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, και λένε για εφησυχασμό  ότι δεν θα γίνει bail in ούτε θα επιβληθεί καμία εισφορά στους καταθέτες, και πως οι νυν μέτοχοι των ελληνικών τραπεζών έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίησή τους, ωστόσο δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα οι λεπτομέρειες.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, εάν δεν συμμετάσχει κανένας ιδιώτης μέτοχος στην ανακεφαλαιοποίηση, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Όσον αφορά τα capital controls, αυτά θα αρθούν περίπου στα τέλη του έτους, εάν  θα έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...