Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Κάτι που πέρασε "απαρατήρητο" από την ομιλία Καμμενου στην βουλή.



Υποβόσκει σκάνδαλο,, και…για αυτό δεν υπάρχει και βίντεο της ομιλιας.

Ρε Πάνο…ποια εταιρία της Πειραιώς του Σαλλα θα αναλάβει το θεάρεστο έργο της εκμετάλλευσης των 40 δις περιουσίας των ένοπλων δυνάμεων; Μήπως η Pasal;  Έχει πολύ, μα πάρα πολύ φαγοπότι η υπόθεση ετσι;  

Σε αυτούς τους έξι μήνες έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες. Έχουμε φτάσει σε σημείο πλέον τα 34 δισεκατομμύρια της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων όχι να εκποιηθούν, όπως κάποιοι λένε, αλλά να τα εκμεταλλευτούμε προς όφελος των ίδιων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα 34 δισεκατομμύρια απέδιδαν περίπου ένα 1.100.000 ευρώ το χρόνο στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και στα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.
 Ήδη, με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί και με το νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, υπολογίζουμε ότι τα 34 αυτά δισεκατομμύρια της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδίδουν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων περίπου το 5% της αντικειμενικής αξίας το χρόνο, όσο περίπου είναι η απόδοση ενός ακινήτου στον ιδιωτικό τομέα. Και βεβαίως αυτά χωρίς να γίνει καμία πώληση, αλλά ενοικίαση για 50 ή 100 χρόνια, με συγκεκριμένα project τα οποία θα προτείνονται και με διαφανή διαγωνισμό μέσω του διαδικτύου, με το λεγόμενο bid. Δηλαδή, θα μπορεί να βλέπει ο ένας την προσφορά του άλλου και να τη βελτιώνει online. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα της εκμετάλλευσης της περιουσίας αυτής και της δημιουργίας κατ’ αρχήν οικισμών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα στα στρατόπεδα για τις περιοχές στις οποίες μετατίθενται.
 Μια οικογένεια ενός αεροπόρου που μετατίθεται από τη Λάρισα στην Ελευσίνα, έχοντας τη δυνατότητα να του παρέχεται σπίτι, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα έξοδά του, από τις περικοπές που έχει υποστεί μέχρι σήμερα, μέχρι και 500 ευρώ. Ήδη εγκαινιάσαμε τα πρώτα σπίτια στην Ελευσίνα. Προχωράμε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  ...



Σημείωση…

Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν ο αγοραστής του πακέτου για το 37,08% της Trastor ΑΕΕΑΠ, ήτοι 20.353.776 τεμαχίων στα 1,40 ευρώ ανά μετοχή
Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν ο αγοραστής του πακέτου για το 37,08% της Trastor ΑΕΕΑΠ, ήτοι 20.353.776 τεμαχίων που πέρασε σήμερα στο Χ.Χ. στην τιμή των 1,40 ευρώ ανά μετοχή, με την αξία της συναλλαγής στα 28,5 εκατ. ευρώ.
Η Trastor είναι η πρώην Πειραιώς ΑΕΕΑΠ και δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate και της εν γένει ανάπτυξης, μίσθωσης και εκμετάλλευσης ακινήτων. Εισήχθη στο Χ.Α. στις 28 Ιουνίου του 2005, στην τιμή των 2,12 ευρώ.
Πωλητής ήταν η Pasal Development που είχε στην κατοχή της αυτό το ποσοστό, ενώ η συναλλαγή έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας των δυο πλευρών, παρ’ ότι η εταιρεία διατηρεί δικαίωμα επαναγοράς για το ήμισυ των εν λόγω μετοχών, ήτοι για το 18,54%.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...