Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ως συνήθως, πάλι έξω θα πέσουν οι δημο(σ)κοποι.




Τους έχει πάρει είδηση ο κοσμάκης και τους δουλεύει άγρια. Άλλα τους λένε, αλλά επειδή δεν συμφέρει, τα μαγειρεύουν και …σερβίρουν ότι …ικανοποιεί τους πελάτες τους.
Κινούμενη άμμο λένε ότι είναι η διάθεση του εκλογικού σώματος μόλις μία εβδομάδα πριν από την κάλπη της 20ής Σεπτεμβρίου, καθώς από μέρα σε μέρα το προβάδισμα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων εναλλάσσεται, γεγονός που καθιστά απολύτως ανοιχτό το εκλογικό παιχνίδι.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco η επόμενη Βουλή θα είναι οχτακομματική καθώς εκτός Βουλής παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει οριακό προβάδισμα 0,7% έναντι της ΝΔ (25,4-24,7%) ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα.
Στα όρια του στατιστικού λάθους δίνει τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ακόμη μία δημοσκόπηση, αυτή της KAPA Research για την εφημερίδα Βήμα της Κυριακής.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26,7% , έναντι 26,2% της Νέας Δημοκρατίας, διαφορά δηλαδή 0,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,9%, το Ποτάμι με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,2%, η Ένωση Κεντρώων  με 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 3,1%.
Σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0,2%, η Νέα Δημοκρατία 0,3%, η Χρυσή Αυγή 0,5%, το ΠΑΣΟΚ 0,3%, το ΚΚΕ 0,6%, η Ένωση Κεντρώων 0,1% και οι ΑΝΕΛ 0,1%. Από την άλλη, το Ποτάμι χάνει 0,1% και η Λαϊκή Ενότητα 0,5%.
Στην μέτρηση της περασμένης εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε 26,5% έναντι 25,9% της ΝΔ. Ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, το Ποτάμι με 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...