Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μποοουμ …Πέφτει ο Ερντογαν;





Σειρά εκρήξεων συγκλονίζουν την Άγκυρα με κυριότερο κτύπημα των επιτιθεμένων  ένα παγιδευμένο όχημα στρατιωτικό βαν την ώρα που περνούσε στη περιοχή Kizilay. Οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 28 και 61 τραυματίες ενώ οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι εκρήξεις ήταν δύο με την δεύτερη να προέρχεται από "ύποπτο" πακέτο.
Το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας ανέφερε πως στόχος ήταν λεωφορεία που μετέφεραν προσωπικό του Στρατού ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι δείχνουν το PKK ως υπεύθυνο.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, η επίθεση σημειώθηκε στην ώρα που στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιούνταν σύσκεψη για την ασφάλεια, υπό τον Πρόεδρο Ερντογάν.
 Στο μεταξύ, απαγόρευση  μεταδόσεων αναφορικά με την επίθεση στην Άγκυρα επέβαλε το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας.
 Στην περιοχή, που έγιναν οι εκρήξεις  βρίσκονται στρατιωτικές κατοικίες, πολύ κοντά στο κτίριο της Βουλής και 300 μέτρα από το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου. Η επίθεση είχε ως στόχο λεωφορεία μεταφοράς στρατιωτικών υπαλλήλων.
 Συγκεκριμένα, η έκρηξη σημειώθηκε σε στάση στρατιωτικών λεωφορείων στο Merasim Sokak (πλησίον της κεντρικής λεωφόρου Inonu).  Εικάζεται ότι η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο όχημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...