Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Έλα ρε ? Μπλόκαραν τους λογαριασμούς του σαλταδόρου;



Tο μπλοκάρισμα αφορά περιουσιακά στοιχεία ύψους έως 3,79 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή πρακτικά ο Βγενόπουλος δεν έχει δικαίωμα να κινήσει τραπεζικούς λογαριασμούς ή να μεταβάλει οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο, εκτός αν η περιουσία του υπερβαίνει το ποσό των 3,79 δις.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την απόφασή του αποδέχεται και αναγνωρίζει σχετική απόφαση του δικαστηρίου της Λευκωσίας του Μαΐου του 2014 που επιβάλλει το μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων εντός και εκτός Κύπρου.

Πρόκειται για απόφαση με την οποία επικυρώνεται, αναγνωρίζεται και τίθεται σε ισχύ και στο έδαφος της Ελλάδας η απαγόρευση αποξένωσης οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων του Ανδρέα Βγενόπουλου και της παρέας του.
Ουσιαστικά, τίθεται και με απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης μπλόκο στα περιουσιακά στοιχεία του Ανδρέα Βγενόπουλου, του Ευθύμιου Μπουλούτα, του Κυριάκου Μάγειρα και της «Marfin Investment Group Holdings S.A.».

Με αυτά τα νέα δεδομένα, τα τρία πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας, εκτός κι αν έχουν περιουσιακά στοιχεία πέραν των 3,79 δισ. ευρώ, δεν μπορούν, θεωρητικά τουλάχιστον, να πάνε ούτε στη... λαϊκή αγορά, αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούσε, βάσει της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, παραβίαση των διαταγμάτων παγοποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων.

Γράφει στην απόφασή του το δικαστήριο:

«Κηρύσσει εκτελεστή στην Ελλάδα την από 23/5/2014 απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας, δυνάμει της οποίας κατέστησαν απόλυτα και ισχύουν μέχρι το πέρας της υπ’ αριθ. 8400/2012 αγωγής που άσκησε η ’Cyprus Popular Bank Public Co Ltd’ ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας, ή μέχρι άλλης διαταγής του ως άνω δικαστηρίου, τα προσωρινά διατάγματα που εκδόθηκαν στις 8/5/2013 από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας, με τα οποία διατάχθηκε και απαγορεύτηκε: α) στον Ανδρέα Βγενόπουλο, κάτοικο Αθηνών, (1) να μετακινήσει εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας οιαδήποτε εκ των περιουσιακών του στοιχείων τα οποία βρίσκονται εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας και (2) να διαθέσει με οιονδήποτε τρόπο, να προβεί σε οιανδήποτε συναλλαγή ή να μειώσει την αξία οιωνδήποτε εκ των περιουσιακών του στοιχείων, είτε αυτά βρίσκονται εκτός, είτε εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, έως του ποσού των 3,79 δισ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω διάταγμα παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων εκδόθηκε αρχικά μονομερώς και για περιορισμένη διάρκεια και εν συνεχεία κατέστη απόλυτο, δηλαδή θα ισχύει μέχρι την τελική εκδίκαση της αγωγής. Στο δεύτερο στάδιο ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι στενοί του συνεργάτες-συνεναγόμενοι προέβαλαν μέσω δικηγόρων τούς οποίους διόρισαν ενστάσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν. Μάλιστα, η έκδοση της εν λόγω απόφασης προκάλεσε την πρώτη επίθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της κυπριακής δικαιοσύνης, όταν μιλούσε για πολιτικές αποφάσεις, ενέργεια η οποία σαφώς συνιστούσε καταφρόνηση δικαστηρίου.

Είναι πλέον προφανές ότι συνεχώς και με κάθε τρόπο η παντοκρατορία του Ανδρέα Βγενόπουλου, ακόμα και εντός έδρας, χάνει έδαφος. Αυτό εξηγεί και τις έντονες δημόσιες αντιδράσεις του, οι οποίες κορυφώθηκαν με την προχθεσινή τηλεοπτική παράσταση την οποία έδωσε επιχειρώντας να προσδώσει πολιτική χροιά σε κάθε ενέργεια η οποία είναι ενάντια στα συμφέροντά του, φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο για εχθρική και ανήθικη ενέργεια της Κύπρου κατά της Ελλάδας, αναφερόμενος στις αξιώσεις της Λαϊκής Τράπεζας για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...