Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ας μην τρυπήσουν, και ...τον πάτο του βαρελιού.



Το βλέπαμε  και δεν το πιστεύαμε. Σκεφτήκαμε ότι δεν είναι δυνατόν και η σύνδεση Αρείου πάγου με Καμπουρακη και Οικονομέα θα γίνει τηλεφωνικά και για πολύ λίγο. Αλλά όχι, πέσαμε  έξω: Ναι, κοτζάμ Πρόεδρος του Αρείου Πάγου  βγήκε στα τηλεπαράθυρα να σχολιάσει την εξέλιξη της υπόθεσης Ρουπακιά.
Πρόκειται φυσικά για τη Βασιλική Θάνου και την πρόνοια της να σχολιάσει την υπόθεση της αποφυλάκισης Ρουπακιά στο παράθυρο του Mega, ξεπερνώντας αλλά και ευτελίζοντας τον θεσμικά ουδέτερο και «βουβό» ρόλο της. Απορούμε με το ότι δεν έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της οι ενώσεις των δικαστών και τα πολιτικά κόμματα.
Ελπίζουμε να μην βγουν στο …
MEGA  και οι πρόεδροι των υπόλοιπων ανωτάτων δικαστηρίων. Ελπίζουμε  να μην δούμε τα πάντα να διασύρονται σε αυτή τη χώρα. Ας είναι αυτός ο πάτος. Μην τον …τρυπήσουμε.  Μετά την απόφαση της να πάρει σβάρνα τα τηλεπαράθυρα και να σχολιάζει την υπόθεση Ρουπακιά ακριβώς μετά μια μέρα, θα μαθαίναμε ότι έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Κατάθεσε μήνυση εναντίον του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη, ο οποίος διδάσκει Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Σχολή της Αθήνας και είναι γνωστός για την πολυετή δράση του στο χώρο των δικαιωμάτων του ανθρώπου έχοντας πολλάκις παραστεί ως δικηγόρος στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Ο λόγος; Επειδή το περασμένο καλοκαίρι υποστήριξε με βάσιμα επιχειρήματα και κόσμιο τρόπο ότι θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση της! Το επίμαχο άρθρο εδώ. Κοινώς, τον μήνυσε γιατί δεν της άρεσε αυτό που έγραψε, λες και δεν είναι η ίδια Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, λες και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να απαντήσεις σε έναν καθηγητή Δημοσίου Δικαίου. Να τι αναφέρει ο ίδιος στο blog του:
Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, κατέθεσε μήνυση εναντίον μου. Με εγκαλεί για εξύβριση και δυσφήμηση για επικριτικό σχόλιό μου που αναρτήθηκε στο ιστολόγιό μου, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε, με την ιδιότητά της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου, στους Προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου συγχέει την άσκηση κριτικής που αποτελεί απόλυτο δικαίωμα κάθε πολίτη, ιδιαίτερα όταν αφορά δημόσια πρόσωπα, με την εξύβριση και τη δυσφήμηση.  Αυτό ανάγκασε ακόμη και το ΠΑΣΟΚ να αναφέρει σε ανακοίνωση του  «Δυστυχώς, η διορισμένη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν χάνει ευκαιρία να υπερβεί τα όρια της συνταγματικής της αποστολής, ολισθαίνοντας σε συνεχή θεσμικά ατοπήματα. Δύο σημερινά περιστατικά έρχονται να προστεθούν στη «γκρίζα» ανθολογία της προϊσταμένης της Ελληνικής Δικαιοσύνης».
«Είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος του Αρείου Πάγου συμμετέχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων, και μάλιστα για να τους... επιπλήξει, και μάλιστα με πρόσχημα την... επιτάχυνση της Δικαιοσύνης! Μάλλον δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν ότι για την κ. Πρόεδρο, αποκλειστικός λόγος της ολιγωρίας του δικαστικού συστήματος που οδήγησε στην αποφυλάκιση του γνωστού νεοναζί δολοφόνου ήταν η αποχή των δικηγόρων, που διαμαρτύρονται κατά του αφανισμού τους από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που τη διόρισε.
Την ίδια ώρα, η κ. Θάνου δεν διστάζει να ζητήσει την ποινική δίωξη του ακαδημαϊκού και πολιτικού στελέχους του Ποταμιού κ. Τσακυράκη για την επιστημονική και πολιτική κριτική που ο τελευταίος ''τόλμησε'' να ασκήσει εναντίον της στο προσωπικό του ιστολόγιο! Είναι απορίας άξιον πώς η ανώτατη Ελληνίδα Δικαστής μπορεί να πιστεύει ότι θα βρεθούν συνάδελφοί της που θα θεωρήσουν ότι οι λέξεις "αφελής" και "πολιτικάντης" δεν είναι απλές αξιολογικές κρίσεις, αλλά μέσα εξύβρισης! Εκτός κι αν η πρόσφατη πειθαρχική υπερεξουσία, με την οποία την «προίκισε» η Κυβέρνηση, της επιτρέπει να έχει τέτοιες αξιώσεις από τους υφισταμένους της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...