Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ο Λαγός του Κοτζιά ο ….Ξυδακης προετοιμάζει το…. έδαφος.




Ο Έλληνας; αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην εφημερίδα Pravda, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»!

Η επίμαχη συνέντευξη του Νίκου Ξυδάκη δόθηκε στη δημοσιογράφο Daniela Balážová για τη σλοβακική Pravda. Δημοσιεύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016 με τίτλο: «Οι φράχτες δεν αποτελούν λύση».

Ο Νίκος Ξυδάκης έσπευσε να «βαφτίσει» τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» ενώ περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια σύνορα μας.
Ρωτά η δημοσιογράφος: Τι σημαίνει ενίσχυση των συνόρων αυτών για την Ελλάδα;

Και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, απαντά:

«Για την Ελλάδα αυτό αποτελεί μία κακή εξέλιξη. Δεν έχουμε εχθρούς, δεν πολεμάμε κανέναν. Όταν χτίζετε φράχτες, είναι για άμυνα έναντι κάποιου εχθρού. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο εχθρός. Η Ελλάδα; Οι πρόσφυγες; Ούτως ή άλλως, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να αποφασίσουν για κάποια πράγματα. Πού ακριβώς βρίσκονται τα σύνορα της ΕΕ; Αν βρίσκονται μεταξύ των ελληνικών νησιών και της Τουρκίας, τότε θα πρέπει εκεί να σπεύσουν να βοηθούν για τη διαχείριση της κατάστασης. Αν πιστεύουν ότι τα σύνορα βρίσκονται πριν την Ελλάδα, τότε πού ακριβώς είναι αυτά; Στην Κροατία ή μήπως στη Σλοβενία; Γιατί να είναι στη Μακεδονία;(!) Μόνον εφ’ όσον θεωρούν την Ελλάδα εχθρό τους».

Φαίνεται, μάλιστα, ότι ο Νίκος Ξυδάκης ένιωσε πολύ ικανοποιημένος με την συνέντευξη που έδωσε και την «ανέβασε» και στο προσωπικό του site. Δείτε κι εσείς ΕΔΩ. (Μόλις το θέμα έγινε γνωστό έσπευσε να αλλάξει τη σελίδα και να εμφανίζεται αντί για «Μακεδονία» το ΠΓΔΜ... για κακή του τύχη όμως η παλιά σελίδα με το Μακεδονία υπάρχει και θα υπάρχει για μερικές μέρες στη μνήμη της Google... αυτά κάνει η Google και την κατηγορούν ότι θέλει να ρίξει τον Τσίπρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...