Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Όποια δεξιά πέτρα και αν σηκώσεις τον … Μαυρίκο θα βρεις.




Ειδικότητα -«αντικλείδι» για κάθε δημόσια θέση είναι αυτή του δημοσιογράφου. Τους προτιμoύσε, όπως φαίνεται, ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά και προκάτοχοί του. Διαφορετικά δεν εξηγείται για ποιο λόγο υποδιοικητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος κ. Αρης Σπίνος (ο οποίος βέβαια μετά... τηλεοπτική αυτομαστίγωση, παύθηκε από τον κ. Αβραμόπουλο). Λίγο δυτικότερα, στο Ψυχιατρείο, στη θέση του υποδιοικητή διορίστηκε προ ολίγων μηνών ένας ακόμη δημοσιογράφος, ο κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης δύο εφημερίδων («Ακρόπολη» και «24 ώρες»). Οι δύο εφημερίδες με λιγότερα από 1.000 φύλλα κυκλοφορίας εξασφάλισαν κρατική διαφήμιση 150.000 ευρώ τον προηγούμενο χρόνο, τη στιγμή που εφημερίδες όπως π.χ. η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με μέση κυκλοφορία γύρω στις 150.000, έλαβαν λιγότερα από 50.000 ευρώ.
O Παναγιώτης Μαυρίκος εξασφάλισε για τις εφημερίδες «Ακρόπολις» και «24ώρες», με πανελλαδική κυκλοφορία τον «αστρονομικό» αριθμό των 1.000 φύλλων, κρατική διαφήμιση ύψους 150.000 ευρώ για το έτος 2008! ( περίοδοι διακυβέρνησης από τη ΝΔ ).
Οι «επιτυχημένες εκδοτικές ικανότητες» του Παναγιώτη Μαυρίκου φαίνεται ότι εκτιμήθηκαν δεόντως από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι εκτός από την κρατική διαφήμιση με την οποία «προικίστηκε» ο νεαρός εκδότης, κατά την περίοδο της εκδοτικής του ανόδου, διορίζεται και υποδιοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.
Σύμβουλος όμως του αντιπροέδρου της ΝΔ και αρθρογράφος για την ίδια την Google παρουσιάζεται να ήταν και ο έτερος των συλληφθέντων δημοσιογράφων που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις ” εκβιασμού “, Παναγιώτης (Τάκης) Μουσσάς.
Πιο συγκεκριμένα ο Παναγιώτης (Τάκης) Μουσσάς είχε προσληφθεί στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών το 2012 όταν υπουργός ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας. Παλαιότερα είχε εργαστεί και ως εκφωνητής δελτίου ειδήσεων στο Star Channel.

Θαυμάστε!


Στενές σχέσεις με το δεξί χέρι του Σαμαρά

Επίσης…Στενός φίλος και συνεργάτης του εφοπλιστή Πατέρα ο συλληφθείς για εκβιασμό Μαυρίκος

Ο  Μαυρίκος είχε βάλει πλώρη για τον δημαρχιακό θώκο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, καταθέτοντας πολύ νωρίς την υποψηφιότητά του για δήμαρχος του Πειραιά. Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» -με βασικό του σύνθημα «Να είμαστε ρεαλιστές, να ζητάμε το αδύνατο!»- φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη ώστε ο κ. Μαυρίκος να διαδεχτεί τον νυν δήμαρχο της πόλης κ. Παναγιώτη Φασούλα. Πρόκειται για έναν προσωποκεντρικό δημοτικό συνδυασμό που διαφημίζεται στις εφημερίδες του  Μαυρίκου και η κυβέρνηση της Ν.Δ φροντίζει ουσιαστικά να ενισχύει μέσω της απλόχερης κρατικής διαφήμισης που του προσφέρει. Εφόδιό του στον εκλογικό μαραθώνιο των δημοτικών εκλογών, όπως ο ίδιος φροντίζει να υπενθυμίζει, αποτελεί η ανεπιτυχής υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του Κερατσινίου στο παρελθόν. Ο Μαυρίκος, επηρεασμένος ίσως από την πολιτική στρατηγική του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πιστεύει ότι οι πολιτικές φιλοδοξίες του θα πραγματοποιηθούν γρηγορότερα με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Έτσι, τον Ιούλιο του 2007 ανακοίνωσε ότι θα πάρει το ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο του Απόλλωνα Αθηνών, το οποίο είχε πέσει στην ερασιτεχνική κατηγορία. Οι φίλαθλοι της ομάδας τον υποδέχτηκαν στη Ριζούπολη ως Μεσσία, ενώ δεν έλειψαν και εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπό του. Παρότι ετοιμάστηκε προσύμφωνο αγοράς του ποδοσφαιρικού τμήματος, ακόμα περιμένουν τον Μαυρίκο να υπογράψει! Ακόμα περιμένουν να υπογράψει και στη Μυτιλήνη, όταν ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αγοράσει τον Αιολικό. Το τελευταίο «κρούσμα» της ποδοσφαιρικής περιπλάνησης του  Μαυρίκου είναι ταυτισμένο με έναν άλλο ιστορικό σύλλογο. Τον περασμένο μήνα οι φίλαθλοι της Προοδευτικής πίστεψαν ότι η ομάδα θα ξαναπαίξει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια με τον Πειραιώτη εκδότη στο τιμόνι της. Όμως το ενδιαφέρον του όχι μόνο αποδείχτηκε πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά οι βετεράνοι της ομάδας υποστηρίζουν ότι λίγο έλειψε ο  Μαυρίκος να τινάξει τον σύλλογο στον αέρα!

Συνελήφθει ο «εκδότης» της Ακρόπολης ΜΑΥΡΙΚΟΣ.



Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ποσόν ύψους 15.000 ευρώ  φέρεται να κατέθεσε μια γυναίκα, στέλεχος ΔΕΚΟ, σε λογαριασμό του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία, μαζί με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μουσά και Χρήστο Φράγκου για εκβίαση.
Ο  Μαυρίκος και δύο συγκατηγορούμενοί του, πίεζαν  ΔΕΚΟ τράπεζες και επιχειρήσεις προκειμένου να λάβουν διαφήμιση για να μην γράψουν δυσφημιστικά θέματα, μέσω των δύο εντύπων και των τεσσάρων sites που διατηρεί ο εκδότης. Διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, ενώ οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρονται να έχουν χρόνια δράση και να έχουν αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά με τον ίδιο τρόπο. 
Η σύλληψη έγινε όταν υπήρξε κίνηση στον τραπεζικό λογαριασμό του Μαυρίκου.
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις για τη συγκεκριμένη δράση καθώς τώρα ξετυλίγετε το κουβάρι.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...