Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση στα Χανιά με πάνω από 20 συλλήψεις μεταξύ των οποίων και τέσσερις αστυνομικοί.



Στην εξάρθρωση ενός "τεράστιου" όπως χαρακτηρίζεται, κυκλώματος εκτιμάται ότι προχώρησαν οι αρχές ασφαλείας, με αποκορύφωμα την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Δυτική Κρήτη. Δεκάδες άτομα έχουν ήδη συλληφθεί. Οι έρευνες ξεκίνησαν μήνες πριν με την συμμετοχή και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων . Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κύκλωμα δεν αφορά μόνο σε υποθέσεις όπλων και πυρομαχικών, αλλά σε πολλά ακόμα και ήδη έχουν συλληφθεί περισσότερα από 20 άτομα, εκ των οποίων, τουλάχιστον 4 είναι αστυνομικοί. Στην κατοχή τους φέρεται να έχουν βρεθεί μεγάλες ποσότητες όπλων και χειροβομβίδων.


Οι αρχές έχουν ήδη εντοπίσει πιστόλια, περίστροφα, αυτόματα τουφέκια, χειροβομβίδες και χιλιάδες σφαίρες σε σπίτια και καβάτζες που χρησιμοποιούσαν οι λαθρέμποροι όπλων.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει μήνες πριν, συμμετείχαν εκτός από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, αυτή του οργανωμένου εγκλήματος και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Ενδεικτικό του μεγέθους της επιχείρησης είναι ότι σε αυτήν παίρνουν μέρος περίπου 150 αστυνομικοί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής έρευνας είχε προκύψει και η σύλληψη τον περασμένο Απρίλιο, δύο ειδικών φρουρών στο νησί με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και τη διακίνηση όπλων.

Η επιχείρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη, ενώ ανακοινώσεις επίσημες αναμένεται να γίνουν από την Αθήνα.



Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες τα δυο «μπουμπούκια» της τοπικής ΕΛΑΣ, που υπηρετούσαν σε Χανιά και  Ρέθυμνο και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα,  συγκαταλέγονται στους συλληφθέντες της επιχείρησης που ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας και εξελισσόταν μέχρι αργά το βράδυ, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών και δεκάδων πάνοπλων αστυνομικών.  Δυο ακόμη αστυνομικοί, από υπηρεσίες των Χανίων σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, έχουν καταλήξει με χειροπέδες. Στους υπόλοιπους 17 συλληφθέντες συγκαταλέγονται επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο όπλων και μέλη σκοπευτικών συλλόγων, οι οποίοι όπως φαίνεται είχαν στήσει «παραμάγαζο» το οποίο εμφάνιζε με τη χρήση ψευδών βεβαιώσεων , ως «χρησιμοποιημένα σε σκοποβολή» χιλιάδες φυσίγγια τα οποία κατέληγαν στη μαύρη αγορά.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΟΠΛΗ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.
ΕΡΓΟ ΤΗΣ MOSSAD ΜΑΛΩΝ ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...