Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μετά τον φόνο του πρόβατου, δεν φεύγει από το μαντρί… γιατί πανικοβλήθηκαν τα υπόλοιπα.



Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα δείχνουν ότι η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακτήσει κάποιο έδαφος μετά από τη δολοφονία της Τζο Κοξ, αν και μια τρίτη δημοσκόπηση έδειξε ότι οι υποστηρικτές του Brexit προηγούνται με οριακή διαφορά.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ORB στην εφημερίδα Daily Telegraph, υπέρ της παραμονής τάσσεται το 53% των Βρετανών, 5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ το 46% να τάσσεται κατά, μια πτώση 3 μονάδων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού κοινωνικής έρευνας NatCen, ο οποίος χαίρει γενικής εκτίμησης, η υποστήριξη για την παραμονή βρίσκεται στο 53% ενώ για την αποχώρηση στο 47%.
Αντίθετα, όμως, μια σφυγμομέτρηση που έγινε στο διαδίκτυο από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times έδειξε ότι προηγούνται όσοι θέλουν το Brexit με ποσοστό 44%, μια άνοδος μιας μονάδας, ενώ αυτοί υπέρ της παραμονής βρίσκονται στο 42%, μια πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων. Η σφυγμομέτρηση αυτή έγινε το Σαββατοκύριακο μετά τη δολοφονία της Κοξ.
Στο μεταξύ, ο Τζορτζ Σόρος, ο δισεκατομμυριούχος ο οποίος στοιχημάτισε έναντι της στερλίνας το 1992, είπε ότι η ψήφος για έξοδο θα δρομολογούσε μια μεγαλύτερη υποτίμηση στο νόμισμα της Βρετανίας και θα προκαλούσε αναταραχή μεγαλύτερη από την πτώση της "Μαύρης Τετάρτης", όταν ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει το νόμισμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM).


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

9:00 ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘ. ΠΑΝΑ ΣΤΟ MAKELEIO ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...