Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δοκίμασαν να φάνε με τροχαίο την Γεωργαντά;



Ένα "περίεργο" ατύχημα είχε πριν λίγες ώρες η Ζωή Γεωργαντά, που είναι ο ένας από τους δυο μάρτυρες (ο άλλος είναι ο Νικόλαος Λογοθέτης) στην υπόθεση καταδίκης του τέως επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου.
Στις 14/6τ ο Πλημμελειοδικείο Πειραιά  επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση του τέως γενικού διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Νίκου Στρόμπλου, με τον οποίο βρίσκεται σε μακρά αντιδικία για την υπόθεση της αλλοίωσης του ελλείμματος του 2009.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Ζωή Γεωργαντά κατήγγειλε πως σε ταξίδι που έκανε οδικώς με το αυτοκίνητο της στη Θεσσαλονίκη, αντελήφθη την παρουσία ενός τζιπ, που την ακολουθούσε από την Αθήνα. Στο ύψος της Θήβας το αμάξι των αγνώστων την εμβόλισε και εξαφανίστηκε. Το περίεργο αυτό ατύχημα σε συνδυασμό με τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, μας θυμίζει άλλες εποχές και...παρακρατικά καθεστώτα.
Πως φούσκωσαν το έλλειμμα από το 12% στο 15,4%

Το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά η οποία και έβγαλε στην δημοσιότητα την όλη υπόθεση έχει δηλώσει ότι στόχος ήταν το έλλειμμα του 2009 να εμφανιστεί στο 15,4% -μεγαλύτερο και από αυτό της Ιρλανδίας- για να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.


Το 2009 ταξινομήθηκαν στη «γενική κυβέρνηση» μία σειρά από ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και αυτές στις οποίες εφαρμόζεται τώρα η εργασιακή εφεδρεία, χωρίς, όμως, να προηγηθούν, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι μελέτες και οι έρευνες, προκειμένου να μπει μία επιχείρηση στη «γενική κυβέρνηση», όπως κατήγγειλε η κ. Γεωργαντά.


Το έλλειμμα κατ' αυτόν τον τρόπο από το 12% πήγε στο 15,4%. Η κ. Γεωργαντά απέδωσε αυτή την απόφαση στην πίεση που ασκήθηκε από τη Eurostat στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνεννόηση ανάμεσα στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, με τον οποίο τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, αφού όπως είπε η κ. Γεωργαντά, «μάς είχε απαγορέψει να μιλάμε ακόμη και στους υπαλλήλους»...


spirospero.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...