Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Τον έβαλαν στα κρατητήρια, και για «ανταπόδοση» τα… έβαψε.Πέρασε λίγες ώρες στα κρατητήρια Χανίων εξ αιτίας μιας παρεξήγησης και ανταπόδωσε τη ... φιλοξενία, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.  Ανέλαβε τις εργασίες για τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό τους ! 
Ο λόγος για Ηρακλειώτη δύτη και επιχειρηματία Μανώλη Βουτσαλά που πριν από λίγο καιρό πέρασε λίγες ώρες στα κρατητήρια Χανίων.  Ο  Βουτσαλάς έχει αναλάβει τις εργασίες εμπλουτισμού της παραλίας στη Γεωργιούπολη σε μια από τις επισκέψεις του στην περιοχή και ενώ ο ίδιος βούτηξε για να δει εάν υπάρχει άμμος στο βυθό, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό, συνελήφθη από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Μάταια προσπαθούσε να τους εξηγήσει πως ό,τι γινόταν ήταν σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή και ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο !

 Ο ίδιος βλέποντας την άθλια κατάσταση που επικρατούσε στα κρατητήρια αποφάσισε να αναλάβει δωρεάν τις εργασίες για το βάψιμο και τον καθαρισμό τους.

«Οταν μπήκα, διαπίστωσα ότι τόση βρωμιά, τόση μπόχα δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Πώς είναι δυνατόν να ζουν εκεί άνθρωποι; Τα στρώματα ήταν μαύρα και καμένα. Οι τοίχοι το ίδιο. Είπα στους αστυνομικούς ότι τους χωρίζουν τα κάγκελα και θα αρρωστήσουν κι εκείνοι αναπνέοντας αυτή τη βρωμιά».
Σκέφτηκε τότε να μιλήσει με το διοικητή και να του δώσει την άδεια να το βάψει. «Ο άνθρωπος μπορεί να νόμιζε ότι έψαχνα για δουλειά, για να βγάλω χρήματα. Όμως τον διαβεβαίωσα ότι θα αναλάβω τα έξοδα».

Πράγματι, ο ίδιος με έξι ακόμη άτομα και έχοντας αγοράσει 160 κιλά πλαστικό οικολογικό χρώμα, ξεκίνησαν από το Ηράκλειο για να πάνε να καθαρίσουν και να βάψουν το χώρο των κρατητηρίων. «Οι τρεις έξυναν τους τοίχους και οι άλλοι τρεις έβαφαν. Περάσαμε του τοίχους τρία χέρια τον καθένα. Άλλαξε η εικόνα των κρατητηρίων, έπαψε να μυρίζει αυτή η απαίσια μυρωδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...