Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Οι πολιτικοί τυχοδιώκτες είναι τα μεγάλα τρωκτικά του καρτέλ.



Με παύση της χρηματοδότησης όλων των προγραμμάτων της Ελλάδος για το διάστημα 2014-2020 απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαιτίας τους πλέον διαβόητου σκανδάλου στον χώρο των δημοσίων έργων που ακούει στο όνομα «το καρτέλ των εργολάβων». 
Πλέον θεωρείται βέβαιο ότι οι εμπλεκόμενοι εργολάβοι πιθανότατα θα… εκβιάσουν προκειμένου να πέσουν στα μαλακά έχοντας ως όπλο την «απειλή» κοψίματος της χρηματοδότησης. Το προσεχές διάστημα λοιπόν είναι πιθανόν να ακουστεί και το επιχείρημα ότι «κακώς αποκαλύπτονται τα καρτέλ και διερευνάται που ακριβώς καταλήγει το δημόσιο χρήμα»! 
Το «πάγωμα» των κονδυλίων αναμένεται να λάβει χρόνο αφού ολοκληρωθεί το ταξίδι του Γιούνκερ στην Ελλάδα και πριν συνεδριάσει εκ νέου η Αρχή Ανταγωνισμού στις 21 Ιουλίου και ο Βάλτερ Ντέφαα σημειώνει στο εσωτερικό έγγραφο πως δεν θα επεξεργαστούν νέες αιτήσεις για κονδύλια από την Ελλάδα, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με την νομιμότητα.
Το καρτέλ φαίνεται να έχει δραστηριότητες στους τομείς της οδοποιίας, τους σιδηροδρόμους, την κατασκευή μετρό και άλλα έργα. Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά πως «Πρόκειται για ένα θέμα των ελληνικών Αρχών, όπως ανακοινώθηκε στο δελτίο τύπου της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 17 Μαΐου. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τις ελληνικές Αρχές λεπτομέρειες και θα εξετάσει την υπόθεση μόλις υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Σχετικά με τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν είμαστε όμως ακόμα σε αυτό το σημείο».

Το δημοσίευμα του ereportaz (Υπόθεση Καρτέλ: Θησαυροί στο ημερολόγιο του Στέγγου) για την υπόθεση καρτέλ αποκαλύπτει μέσα από τις σελίδες των ημερολογίων του Στέγγου  με λεπτομερή τρόπο η δράση των καρτέλ στην χώρα μας αλλά και οι στενές σχέσεις, τρίτου τύπου, των κατασκευαστών και επιχειρηματιών με το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον διαβασες; Για διαβασε τον να σου ανεβασει την πιεση πρωι πρωι.
http://www.pronews.gr/portal/20160622/world/eyropaiki-enosi/56/d-papadimoylis-poioes-tha-einai-oi-synepeies-stoys-ergazomenon-se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...