Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Η βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε θέση υπέρ του Βrexit.Ζήτησε από καλεσμένους της σε δείπνο να της πουν τρεις καλούς λόγους για τους οποίους η Μ. Βρετανία θα έπρεπε να παραμείνει στην Ευρώπη!

Την αποκάλυψη την έκανε στην Telegraph ο βιογράφος της βασίλισσας, Ρόμπερτ Λέισι και σημειώνει ότι η Ελισάβετ είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Μπάκιγχαμ δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε αλλά βασιλικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, επεσήμαναν ότι η φράση που αποδόθηκε στη βασίλισσα είναι ερώτηση και όχι δήλωση.

«Όμως, η φύση της επίμαχης ερώτησης στηρίζει προηγούμενους ισχυρισμούς ότι η βασίλισσα θα ήθελε η Μ. Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ», σημειώνει η Telegraph.

Πριν ένα μήνα η εφημερίδα "The Sun" είχε αποκαλύψει ότι "Η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ".

Για το λόγο αυτό τότε η εφημερίδα δέχτηκε σφοδρές επιθέσεις  από τους υπέρμαχους της ΕΕ για ψευδείς ειδήσεις. «Αν ήταν να το ξανακάνουμε, δεν θα αλλάζαμε ούτε ένα κόμμα από αυτό το άρθρο» δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας Tony Gallagher, στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4.

«Ξέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά που δημοσιεύσαμε αλλά έπρεπε να προστατεύσουμε τις πηγές μας. Αυτές είναι τόσο έγκυρες που δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να δημοσιεύσουμε το άρθρο», είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι «πεπεισμένος» ότι η βασίλισσα υποστηρίζει το Brexit.

Τότε η αρχή εναρμόνισης του βρετανικού Τύπου κάλεσε την ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun στην τάξη, μετά τη δημοσίευση πρωτοσέλιδου άρθρου στο οποίο ισχυριζόταν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί την έξοδο της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή ένωση.

Η ανεξάρτητη αρχή "Independent Press Standards Organisation" (IPSO) εκτίμησε στην έκθεσή της ότι η πρώτη σε πωλήσεις εφημερίδα της Μεγάλης Βρετανίας παρέβη τον βασικό κανόνα του Τύπου που επιβάλλει να μη δημοσιεύονται ψευδείς ειδήσεις και εικόνες.

Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι η βασίλισσα στηρίζει το Brexit και στηρίχτηκε σε δύο πηγές που μετέφεραν συζητήσεις της Ελισάβετ με βουλευτές «πριν  από μερικά χρόνια, σε μια εκδήλωση στο παλάτι».

«Δεν καταλαβαίνω την Ευρώπη» είχε πει τότε η Ελισάβετ  στους παρευρισκόμενους πολιτικούς.

Το παλάτι επανέλαβε ότι η βασίλισσα παραμένει εντελώς ουδέτερη. Η ανεξάρτητη αρχή έδωσε δίκιο στην Ελισάβετ με το επιχείρημα ότι ο τίτλος δεν δικαιολογήθηκε από το περιεχόμενο του άρθρου.

Τώρα έρχεται και η Telegraph δύο ημέρες πριν το δημοψήφισμα για να «ταράξει» τα νερά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...