Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Ονοματάκι δεν έχει η τράπεζα; Τότε πολύ καλά σας κάνει.Με τα… κουϊζ δεν γίνετε τίποτα. Σας ξεσκίζουν και δεν έχετε το κουράγιο ούτε να τους …ονοματίσετε.

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, απευθύνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), αναφορικά με ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους κατατίθενται τα επιδόματα αναπηρίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΑμεΑ έχει γίνει δέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία, στους οποίους η ΔΟΥ έχει προβεί, μέσω των τραπεζών, σε δέσμευση χρηματικού ποσού για οφειλές, σε λογαριασμούς τους οι οποίοι είναι κάτω από 1.250 ευρώ και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνομοσπονδία απευθύνθηκε και σε συγκεκριμένη τράπεζα, για την οποία έχει γίνει συγκεκριμένη καταγγελία και συνεχίζει να δεσμεύει ποσά από λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι ή που έχουν υπόλοιπα πολύ μικρότερα του ελάχιστου ορίου προστασίας των 1.250 ευρώ που ορίζει ο νόμος.
Για να πάψει δια παντός αυτή η κατάσταση, η ΕΣΑμεΑ ζητά την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου από το υπουργείο Οικονομίας, που να χαρακτηρίζει ρητά και απόλυτα ως ακατάσχετους, ακόμα και αν δεν έχουν δηλωθεί, τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν υπόλοιπα κάτω των 1.250 ευρώ και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...