Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πωλούνται οι τάφοι των Βενιζέλων .



Προ το παρόν την γλυτώνει ο … «τάφος» του άγνωστου στρατιώτη. Του Βενιζέλου θα γίνει …ξενοδοχείο. Από εκεί θα έχει μία γαμάτη θέα προς τα Χανιά .

Στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου  μεταβιβάζονται και οι «Τάφοι των Βενιζέλων»,  με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, την Πέμπτη, από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο Το μνημείο μεταβιβάστηκε στο υπερταμείο, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών ότι το εθνικό μνημείο θα περιέλθει στην τοπική κοινωνία.
Να σημειωθεί ότι  οι «Τάφοι των Βενιζέλων» βρίσκονται στα Χανιά, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη, στο δρόμο για το Ακρωτήρι και το αεροδρόμιο.
Εκεί βρίσκονται οι τάφοι του γνωστού Έλληνα πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιού του Σοφοκλή Βενιζέλου, όπως και η μικρή εκκλησία του Προφήτη Ηλία.  Γύρω από τους τάφους έχει διαμορφωθεί ένα όμορφο μικρό πάρκο και η θέα προς τα Χανιά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οστά τους θα τα μεταφέρουν όταν πεθάνει ο Μητσοτάκης στην βίλα του που είναι απέναντι. Εξάλλου ακροσυγγενεύουν .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...