Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Έβαλαν τους λύκους στο μαντρί της Attica Bank



Ο πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank, Γεράσιμος Σαπουτζόγλου προτείνεται από το μέτοχο, το ΤΣΜΕΔΕ, ως πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και ο Παν. Ρουμελιώτης ως διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank.
Η τελευταία επαφή του Γεράσιμου Σαπουτζόγλου με τον τραπεζικό τομέα ήταν όταν διορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Proton Bank με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η Τράπεζα της Ελλάδας, είχε ζητήσει την αντικατάσταση του Δ.Σ της Proton Bank και μεταξύ όσων είχε προτείνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ήταν και ο Γεράσιμος Σαπουντζόγλου.
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην πρόεδρος του αερολιμένα Ελ.Βενιζέλος, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή στο σκάνδαλο Κοσκωτά και της Τράπεζας Κρήτης, από τη θέση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας.
Θυμίζουμε ότι το 2011, η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε την άμεση αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank (Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Αντώνη Αθανάσογλου, Δημήτρη Σαραμαντή, Τρύφωνα Κολίντζα κλπ).
Ωστόσο, ο Λ. Λαυρεντιάδης είχε τότε προτείνει το διορισμό του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ, του Γιώργου Τανεσκίδη και άλλων. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Γεράσιμος Σαπουντζόγλου.
Εάν εγκριθεί η πρόταση του μετόχου (ΤΣΜΕΔΕ) τότε ο Γ. Σαπουντζόγλου θα αντικαταστήσει στην Attica Bank την κυρία Αννα Πουσκούρη, που δεν ευτύχησε να μακροημερεύσει στη θέση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου αφού ανέλαβε πριν από λίγους μήνες. Ωστόσο, η εφημερίδα Αυγή δημοσίευσε ότι είναι κάτοχος «κόκκινου δανείου».

Το καλοκαίρι του 2000 ο  Σαπουντζογλου συστήνει την S&K ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ  που στεγάστηκε στην οδό Αιόλου 68. Το όνομα  προκύπτει από το S Σαπουντζογλου και το Κ Κατσιμαντης . Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο πρώτος και αντιπρόεδρος ο δεύτερος . Η S& K δεν μακροημέρευσε καθώς στην πρώτη χρήση κατέγραψε ζημίες 893 εκατομμύρια δραχμές. Η σύσταση της εταιρίας είχε γίνει με 1.1 δις δραχμές που τα έκλαψαν κυρίως γιατροί και επαγγελματίες που συμμετείχαν στο κόλπο.
Σε ότι αφορά το  «σκάνδαλο» στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) που ήταν πρόεδρος μπορείτε να δείτε στα παρακάτω λίνκ την διασπάθιση.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...