Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Βομβαρδίστε τους με γουρουνόσκονη να… ηρεμίσουν .



Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη όπου σημειώνονται εξεγέρσεις, συγκρούσεις, ενώ έχουν μπει και φωτιές.
Περίπου στις 19.00 ξεκίνησαν οι φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot, με αφορμή τη φήμη που κυκλοφόρησε μέσα στον καταυλισμό, περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία
300 μετανάστες διέφυγαν από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.
Επιστρέφοντας όμως άναψαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι φωτιές έχουν επεκταθεί, ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Πριν λίγο εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.
Αφρικανοί εναντίον Αφγανών με πέτρες και ξύλα στο hot spot της Μόριας, που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
Άλλη μια σύγκρουση σημειώθηκε, χθες το βράδυ, στο hot spot της Μόριας ανάμεσα σε Αφρικανούς και Αφγανούς, ως αποτέλεσμα της πολύμηνης παραμονής χιλιάδων ανθρώπων σε μια δομή που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους.
Η σύγκρουση ξεκίνησε στη 01.00 τη νύχτα, όταν ομάδα Αφγανών επιτέθηκε σε βορειοαφρικανούς με ξύλα και πέτρες. Οι βορειοαφρικανοί αντεπιτέθηκαν και η σύρραξη γενικεύτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν μικροτραυματισμοί οι οποίοι αντιμετωπίσθηκαν από εργαζόμενους σε ΜΚΟ που επιχειρούν στο hot spot.
Αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής σύγκρουσης ήταν άλλη μια διαφυγή από το hot spot μεγάλης ομάδας, κυρίως μεταναστών, που προστέθηκαν σε όλους όσοι ζουν, εδώ και καιρό, στο κέντρο της πόλης και διανυκτερεύουν σε δημόσιους χώρους και πάρκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...