Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ετοιμάζετε για τις …αποζημιώσεις ο ΛΑΤΣΗΣ.



Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού στην εταιρία «Lamda Development».

Για διαβάστε όμως εδώ την έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της βουλής .

«Οι όροι της που αποκλίνουν από τις ισχύουσες διατάξεις η θέτουν απρόσωπους κανόνες που δεσμεύουν τρίτους έχουν την φύση νομοθετικής διάταξης και ως εκ τούτου τυχόν διοικητικές πράξεις που εκδίδονται βάση αυτών, είναι δυνατόν να προσβάλλονται ενώπιο του συμβουλίου επικρατείας».
«Με το άρθρο 3 ορίζεται ότι η ισχύς νόμου αρχίζει από την δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Επισημαίνεται σαφώς ότι κατά το άρθρο 2.2 της κυρούμενης σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών η πώληση και  μεταβίβαση των  μετοχών της  Ελληνικό Α.Ε τελεί υπό τον όρο της πλήρωσης ένδεκα αναβλητικών αιρέσεων μια εκ των οποίων είναι και η κύρωση της από την βουλή και η δημοσίευση του κυρωτικού νόμου».

Ανάμεσα στις 11 αναβλητικές αιρέσεις που θα πρέπει να πληρούνται προκειμένου να υπάρξει η μεταβίβαση των μετοχών είναι και η πλέον ντροπιαστική. Ο Όρος ότι το συμβούλιο επικρατείας θα πρέπει να έχει απορρίψει όλες τις εκδικαζόμενες προσφυγές.

Αντίθετα με όσα  λένε οι επενδυτές ότι σε λίγες μέρες μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, για να εκπληρωθούν και τα έντεκα σημεία της σύμβασης θα πάρει χρόνια.

Η σύμβαση προβλέπει  ότι εάν καθυστερήσουν περισσότερο από 120 μέρες οι κατασκευές έχει επέλθει «γεγονός καθυστέρησης δημοσίου» και ο επενδυτής δικαιούται αποζημίωσης που δεν δίνατε όμως να ξεπεράσει το ύψος του τιμήματος 915 εκατομμύρια. .
Όποτε προβλέπουμε τρελές αποζημιώσεις στον ΛΑΤΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...