Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ήξεις - αφήξεις η απάντηση για τα Κρι-Κρι της Ντία..






Σάλος έχει προκληθεί από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου, αφού σε αυτές ποζάρουν Κρητικοί κυνηγοί οι οποίοι μόλις έχουν σκοτώσει σπάνια Κρι-Κρι!
Την άμεση παρέμβαση αστυνομίας και εισαγγελικών αρχών ζητούν εκπρόσωποι της Ζωόφιλης δράσης, μετά τις σοκαριστικές εικόνες (οι οποίες είναι προφανώς παλιότερες, ίσως και του 2012), που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και δείχνουν την σφαγή, κυριολεκτικά, του σπανιότερου είδους της Κρητικής Πανίδας.

Σημειώνεται ότι μετά το θόρυβο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, οι πληροφορίες θέλουν η  υπόθεση αυτή να είναι αρκετά παλιά. Όπως αναφέρουν, οι φωτογραφίες απαθανατίζουν κυνήγι Κρι Κρι στην περιοχή της Ντίας, όταν αυτό επιτρεπόταν υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι οι εικόνες κάποιων να επιδεικνύουν την λεία τους, Κρι Κρι με "ανοιγμένους" λαιμούς, είναι ιδιαίτερα σκληρές και προκαλούν σοκ!


Ο αναπληρωτής διευθυντής και Δασολόγος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του neakriti.gr σχετικά με την προέλευση των επίμαχων φωτογραφιών.
«Πριν από 20 χρόνια είχε μπει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εξυγίανσης για να μείνουν τα καθαρόαιμα ζώα στο νησί Δία. Πράγματι, κάποιοι βοσκοί αρκετά χρόνια πριν είχαν δημιουργήσει προσμίξεις με οικόσιτες κατσίκες, με αποτέλεσμα υβρίδια. Έτσι δώσαμε ειδικές άδειες σε κυνηγούς οι οποίοι με την παρουσία μας και μόνο θα μπορούσαν να θανατώσουν τα υβρίδια και να διατηρήσουμε τους πληθυσμούς των καθαρόαιμων.
Ανοίγαμε τη θήρα όμως μόνο για αυτό και υπήρχε υπάλληλος μας εκεί. Όπως επίσης υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις μας ακόμα και σήμερα εκεί.»
 «Η τελευταία φορά που δώσαμε άδειες ήταν το 2010. Αν έχει γίνει κάτι από τότε και μετά είναι καθαρά παράνομο! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχουν λαθροθήρες, αλλά κάνουμε τακτικά ελέγχους στο νησί για παν ενδεχόμενο.
Όσο ήμασταν παρόντες, δίναμε άδειες και μέχρι το 2010 δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στη θήρα για τα αγριοκάτσικα. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι αυτό που έκαναν ήταν σωστό. Δεν μου άρεσε καθόλου να βλέπω τα νεκρά ζώα σαν τρόπαια σε φωτογραφίες.»
Σχετικά με το αν υπάρχουν σήμερα υβρίδια (πρόσμιξη Κρι Κρι και κατσίκας) στη Ντία, είπε: «Ναι ακόμα και σήμερα υπάρχουν, όσα πρόλαβαν να αναπαραχθούν στο μεσοδιάστημα.»
Στο ηθικό πάντως κομμάτι, τα σχόλια που «φυτρώνουν» τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο είναι άκρως καυστικά για την πράξη των κυνηγών, αναφορικά όμως με τους «τιμητές» των πράξεων αυτών μάλλον πως θα πρέπει να αναρωτηθούν για το αν όντως εννοούν αυτά που σκέφτονται λίγο καλύτερα.

Yπάρχουν όμως πολλά αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση .

Πόσα ήταν τότε  τα “καθαρόαιμα” ζώα και πόσα τα “υβρίδια”;
Πόσα είναι τώρα τα καθαρόαιμα ;
Ποιος έπαιρνε τα θανατωμένα ζώα;
Yπήρχε αντίτιμο για την θήρευση και που πήγαν τα λεφτά αφού δεν επενδυθήκαν στο νησί;
Mε ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των “κυνηγών” που από τις φωτο δεν δείχνουν ποιότητα ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...