Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κοσκωτάς μπροστά στον Καλογρίτσα, ήταν του ….παρθεναγωγείου.



Με 127,6 εκατομμύρια ευρώ  από την Τράπεζα Αττικής έχει χρηματοδοτηθεί ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και μάλιστα τα 77,6 εκατ. τα πήρε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή από το 2015 και μετά.
Από αυτά το 2015 είχε πάρει 55 εκατ. ευρώ και από την αρχή του 2016 άλλα 22,6 εκατ. ευρώ.
Όπως αποκαλύπτει το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε στην τράπεζα Αττικής, μικτό κλιμάκιο  της Τραπέζης της Ελλάδος και  του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, στις 27 Ιουνίου 2016 πήρε από την τράπεζα  15 εκατ. τα οποία κατά παράνομο τρόπο χρησιμοποιήθηκαν για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Όσον αφορά το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων του ΑLPHΑ και του STAR,  η χρηματοδότηση του Χρ. Καλογρίτσα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα  προνομιακό καθεστώς, το οποίο  συνιστά παρανομία, τόσο για την  τράπεζα όσο και για τον ίδιο το δανειολήπτη.
Το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποκαλύπτει ότι ο κρουνός των εκατομμυρίων από την Τράπεζα  Αττικής προς τον κατασκευαστή και εν αναμονή  καναλάρχη  Χρ. Καλογρίτσα άνοιξε κατά τρόπο εντυπωσιακά προκλητικό την περίοδο   που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση.
Το πόρισμα το οποίο αποστέλλεται στις δικαστικές αρχές, κατά πληροφορίες  καταγράφει τα εξής ευρήματα:
-Την περίοδο από το  2011 έως το 2014 ο Χρ. Καλογρίτσας και οι εταιρίες συμφερόντων του δανειοδοτήθηκαν συνολικά με περίπου 50 εκατ. ευρώ.
-Το διάστημα από 2.1.2015 έως 31.12.2015 ,  ο κατασκευαστής πήρε από την τράπεζα Αττικής επιπλέον δάνεια περίπου 55 εκατ.
-Το 2016 και συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος του περασμένου  Ιουνίου, ο κ. Καλογρίτσας δανειοδοτήθηκε με ακόμη  22,6 εκατ. από την τράπεζα Αττικής. Από αυτά τα 7,6 εκατ. είχαν δοθεί από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενώ στις 27 Ιουνίου δόθηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ σε δυο εταιρίες  συμφερόντων του. Από τις συγκεκριμένες εταιρίες ο επιχειρηματίας «τραβάει» μεγάλο μέρος των 15 εκατ. και εικάζεται ότι είναι χρήματα που χρησιμοποίησε για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Επισημαίνεται ότι το πόρισμα της ΤτΕ και του  SSM  έχει εξετάσει τα δάνεια και την πορεία της Τράπεζας Αττικής μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015.  Για τις δανειοδοτήσεις του 2016 εξελίσσεται αυτή τη στιγμή ειδικός έλεγχος από την επιθεώρηση των ελεγκτών της κεντρικής τράπεζας από τον οποίο προέκυψαν τα ευρήματα για τα 22,7 εκάτ ευρώ που πήρε ο κ. Καλογρίτσας.
Ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος για τη φετινή χρονιά και ειδικά  για τα δάνεια των 22,6 εκατ. ευρώ που πήρε ο κατασκευαστής, εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της  τράπεζας Αττικής αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά του επιχειρηματία σχετικά με το τελευταίο δάνειο των  15 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα το πόρισμα επισημαίνει  ότι  οι εξασφαλίσεις των δανείων είναι ανεπαρκείς έως χαριστικές και βασίζονται κυρίως στην ανάληψη δημοσίων έργων. Παράνομη θεωρείται από την ΤτΕ η επιστροφή κεφαλαίου από τις δυο εταιρίες που έδωσε την δυνατότητα στον κ. Καλογρίτσα να πάρει τα χρήματα και να  χρησιμοποιήσει όπως όλα δείχνουν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Οι ελεγκτές βρήκαν, μέσα στο 2016 και αιτήσεις του κ. Καλογρίτσα για επιπλέον δανεισμό ύψους 19 εκατ ευρώ τα οποία δεν πρόλαβαν να του… τα δώσουν



Το ανέκδοτο της ημέρας.

Διαφάνεια και ενημέρωση για την Attica Bank, ζητά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, σε επιστολή την οποία απέστειλε σήμερα  στον Γιάννη Στουρνάρα.
Μέσω της επιστολής του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ζητά να σταματήσει να υπάρχει κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής, ζητώντας από την ΤτΕ να ασκήσει το σύνολο των ελέγχων που προβλέπονται από το νόμο και τους κανονισμούς. Επιπλέον ο Γιώργος Στασινός ζητά από την ΤτΕ να ενημερώσει το ΤΕΕ και τους μηχανικούς, που στηρίζουν τόσα χρόνια την Attica Bank, για τα ευρήματα των ελέγχων, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Καλά ρε πρόβατα δεν ξέρετε ότι πάνε τα λεφτουδάκια σας; Eγιναν βοσκοτόπια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...