Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Τελικά η αξιοπρέπεια και οι αδύναμοι είναι πολύ διφορούμενες λέξεις για τον Τσίπρα.



Την κατανομή των ποσών που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους που ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης στο διάγγελμα του ο Αλέξης Τσίπρας.  Ο αριθμός των δικαιούχων συνταξιούχων ανέρχεται σε 1,6 εκατ. σε σύνολο 2,7 εκατ. συνταξιούχων, ενώ  το ποσοστό των δικαιούχων είναι 60,32% στο σύνολο των συνταξιούχων .
Πιο αναλυτικά:
Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι).
Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι).
300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων (περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι).
 «Δέσμευσή μας είναι αναδιανομή των πλεονασμάτων στους αδύναμους, σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Μπορεί να είναι οι παππούδες μας, οι γονείς μας, οι νονοί μας, οι θείοι μας ή γείτονες μας αλλά όχι, δεν είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι αυτοί που υποφέρουν σήμερα περισσότερο στην Ελλάδα.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται χαμηλοσυνταξιούχος κάποιος με σύνταξη 850 ευρώ στη χώρα που ο κατώτατος μισθός του ανειδίκευτου εργάτη είναι 586,08 ευρώ μικτά, η την ώρα που υπάρχουν οικογενειάρχες εργαζόμενοι με 180-200 ευρώ τον μήνα;  Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα με 1.111.490 ανέργους να παίρνουν προτεραιότητα οι συνταξιούχοι, όπως κάποτε επί Σαμαρά εξίσου παράλογα είχαν πάρει προτεραιότητα οι ένστολοι.
 Μεταξύ κάποιου που έχει κάποιο, έστω χαμηλό, εισόδημα και κάποιου που δεν έχει καθόλου, δεν είναι δυνατόν να ξεκινάς από τον πρώτο.

Σήμερα, στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 3.690.168 απασχολούμενοι κι αυτοί σηκώνουν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος για όλη την υπόλοιπη χώρα. Αν δεν αυξηθεί ο αριθμός τους, αν δεν θα αυξηθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, τότε οι συντάξεις θα κοπούν ξανά και ξανά, όσα ψέματα κι αν αραδιάσει το πολιτικό σύστημα.
Δεν βαρέθηκαν να βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, και το παρόν των κομματικών πελατών πάνω από το συμφέρον των μελλοντικών γενεών;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...