Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Είμαστε σε πόλεμο. Έχουν ξαμοληθεί και ρημάζουν σπίτια, οικογένειες και επιχειρήσεις...



Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί οι τράπεζες αποδέχονται να χάνουν πελάτες και τζίρο με το κλείσιμο λογαριασμών λόγω κατάσχεσης. Δικαιώνονται όσοι λένε πως το κράτος μέσω δανεισμού που τον επιβαρυνόμαστε εμείς οι πολίτες, τους συμπληρώνουν τα διαφεύγοντα κέρδη για να κάνουν την βρώμικη δουλειά. .  

Άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα είχαν μια κανονική ζωή και ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους, βρίσκονται να τους κυνηγάνε σαν εγκληματίες και ντρέπονται να κυκλοφορήσουν στην κοινωνία και να πούνε τι τους συμβαίνει στους συγγενείς εφόσον κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει όταν σε κυνηγάει η εφορία ..

Πόλεμος κανονικός εναντίον της κοινωνίας...

Ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ήταν στο τέλος του 2015 περίπου 4,3 εκατ. ευρώ, με τον αριθμό αυτό να κορυφώνεται στα 4,37 τον περασμένο Σεπτέμβριο για να υποχωρήσει και πάλι τον Οκτώβριο στα 4,3 εκατ. ευρώ

Αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις της εφορίας βρίσκονται όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η φορολογική διοίκηση εναντίον όσον δεν εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις «φουσκωμένες» φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την ΓΓΔΕ και όσα φέρνει στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ήταν στο τέλος του 2015 περίπου 4,3 εκατ. ευρώ, με τον αριθμό αυτό να κορυφώνεται στα 4,37 τον περασμένο Σεπτέμβριο για να υποχωρήσει και πάλι τον Οκτώβριο στα 4,3 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, αυξητική πορεία ακολουθεί ο αριθμός αυτών που η εφορία επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.Αναλυτικότερα, ο αριθμός αυτός στα τέλη Δεκεμβρίου 2015 ήταν στις 695.074 ευρώ ενώ τον φετινό Οκτώβριο είχε αυξηθεί στα 803.803, συνεπώς μέσα σε αυτό το διάστημα των δέκα μηνών ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν υποστεί κατασχέσεις από την εφορία έχει αυξηθεί κατά περίπου 108.729. Έτσι, σε κάθε εργάσιμη ημέρα του 2016 η εφορία επέβαλε κατασχέσεις σε περίπου 500 φορολογούμενους.

Μέτρα 

Το κυριότερο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης που επιβάλει η εφορία είναι η έκδοση κατασχετηρίου για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη. Σε αυτήν την περίπτωση δεσμεύονται τα τραπεζικά υπόλοιπα που διατηρεί ο οφειλέτης και η τράπεζα τα αποδίδει στο δημόσιο ταμείο, εκτός κι εάν οι οφειλέτες διαθέτουν έναν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό με ποσό έως 1.250 ευρώ. Για να οριστεί ακατάσχετος λογαριασμός ο φορολογούμενος θα πρέπει να τον δηλώσει στο taxisnet.

Η εφορία δεν μένει μόνο εκεί, καθώς επιβάλλει και δέσμευση ακινήτων ή την πώλησή τους με αναγκαστικό πλειστηριασμό. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν φέρνει ιδιαίτερα εισπρακτικά αποτελέσματα λόγω της κατάρρευσης της κτηματαγοράς και του μειωμένου ενδιαφέροντος από τους αγοραστές. Τέλος, ένα ακόμη μέτρο είναι και αυτό των κατασχέσεων μισθών και εισοδημάτων στα χέρια τρίτων, όπως για παράδειγμα ενοικίων ή απαιτήσεων από πελάτες. Για τις κατασχέσεις από μισθό ή σύνταξη ισχύει ακατάσχετο όριο 1.000 ευρώ και για το ποσό από 1.000 έως 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...