Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ακόμη να κλείσουν τα Ι.Ε.Κ Ξυνή;



Πόσα χρόνια θα κρατά η κωλόνια;
Σε ανάκληση των αδειών επιχειρήσεων του ομίλου Ξυνή αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, εκδίδοντας σχετικό ΦΕΚ το προσεχές χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», μετά το αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
Σύμφωνα με το βούλευμα 430/2016, για υποθέσεις πλαστογραφίας θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο τρία μέλη της οικογένειας Ξυνή που μετείχαν στη διοίκηση του ομίλου κατά τα έτη 2008 και 2009.
Πρόκειται για την Κατερίνα Ξυνή, την Αθηνά Ξυνή και τον Σοφοκλή Ξυνή, οι οποίοι θα δικαστούν για κακουργηματικές πράξεις ως υπαίτιοι «από κοινού για περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, καθώς κατάρτισαν πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση τους άλλους σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, σκοπεύοντας να προσπορίσουν στον εαυτό τους περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον, διαπράττοντας πλαστογραφίες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος του Δημοσίου».
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι τρεις κατηγορούμενοι λίγες μέρες πριν από την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος, τον περασμένο Μάρτιο, παραιτήθηκαν από το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, διατηρούν όμως το 99% του ομίλου μέσω κυπριακής offshore εταιρείας. Επισημαίνεται πως για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται σε δίκη τον Οκτώβριο του 2016 πέντε μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού) του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι παρέβησαν το καθήκον τους «με σκοπό να προσπορίσουν όφελος στην επιχείρηση ΙΕΚ Ξυνή και στους ιδιοκτήτες Σοφοκλή και Αθηνά Ξυνή».
Για το θέμα έχει ήδη γνωμοδοτήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διοικητική πράξη της ανάκλησης της άδειας.
Όπως επισήμαναν πηγές του υπουργείου Παιδείας στην «Εφ.Συν.», «πιθανή μη ανάκληση της άδειας θα υποδήλωνε ένδειξη διαπλοκής».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...