Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Πάλι αστοχία…. Ούτε το πρόγραμμα του Σύριζα να ήταν.Τοποθετημένος σε σακίδιο ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου 29. Πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις.
Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστων στη 1.20 τα ξημερώματα στην Eφημερίδα των Συντακτών, για βόμβα στο υπουργείο. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών για την έκρηξη της βόμβας. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπου εντόπισαν ένα ύποπτο δέμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα άγνωστος τηλεφώνησε στη 01:20 τα ξημερώματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός στο υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί σε 40 λεπτά.
«Δεν είναι φάρσα», πρόσθεσε και επανέλαβε το μήνυμά του αργά, σχεδόν συλλαβιστά.
Τη μαρτυρία ενός πολίτη εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να αποκτήσει σαφέστερη εικόνα για τα πρόσωπα που τοποθέτησαν το σακίδιο με τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στο πεζοδρόμιο, έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου. Σύμφωνα μ’ αυτή τη μαρτυρία, οι τρομοκράτες πλησίασαν το σημείο όπου άφησαν το μηχανισμό με αυτοκίνητο σκούρου χρώματος.
Ο μηχανισμός αποτελούνταν από ποσότητα ΑΝFO και ζελατοδυναμίτιδας, ενώ η πρόσμιξη «θυμίζει» στους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων το μηχανισμό που είχε τοποθετήσει η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, στα γραφεία του ΣΕΒ, πέρσι το Νοέμβριο. Η έκρηξη του μηχανισμού τότε είχε προκαλέσει πολύ μεγάλες ζημιές στην περιοχή- είναι χαρακτηριστικό ότι από το ωστικό κύμα της έκρηξης είχαν προκληθεί τέτοιες ζημιές στην Κυπριακή πρεσβεία που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από τα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, ώστε είχε μείνει υποχρεωτικά κλειστή την επόμενη μέρα της έκρηξης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, «κάτι δεν πήγε καλά στη συνδεσμολογία» του εκρηκτικού μηχανισμού με αποτέλεσμα να μην εκραγεί και έτσι να καταφέρουν τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών να τον εξουδετερώσουν με «τμηματικές» ελεγχόμενες εκρήξεις. Η ποσότητα του υλικού που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες, πάντως, ήταν ικανή να προκαλέσει πολύ μεγάλες ζημιές εφόσον είχε γίνει η έκρηξη.
Κατά τις έως τώρα εκτιμήσεις, και με δεδομένο ότι ακόμη δεν υπάρχει προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, η ΕΛΑΣ «βλέπει» προς την πλευρά της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, μιας οργάνωσης που όπως λένε «είναι φτιαγμένη από παλιές ρίζες και καινούργια πρόσωπα που στρατολογήθηκαν στην εποχή της νεο-τρομοκρατίας».
Η οργάνωση είχε χτυπήσει τα γραφεία της ΝΔ στη λ.Συγγρού, το 2013 με καλάσνικοφ- τότε, μάλιστα, μια σφαίρα είχε καρφωθεί στο γραφείο του τότε προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Όμως, όπως είχε παραδεχθεί η οργάνωση στην προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης από «αστοχία υλικού» δεν είχαν καταφέρει να πυροδοτήσουν ρουκέτα εναντίον των γραφείων του κόμματος. Η ίδια «αστοχία υλικού» είχε καταγραφεί και σε επίθεση εναντίον αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Κηφισιά: Η επίθεση αυτή μάλιστα, έγινε αντιληπτή με την προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, αφού η ρουκέτα είχε εκραγεί σε ένα χωράφι, σε απόσταση αναπνοής από σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...