Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ο Μουζάλας ζητεί άδεια από την ….Ε.Ε για μεταφορά των λαθρομεταναστών από τα νησιά ;



Νέα άφιξη 200 λαθρομεταναστών στη Λέσβο σήμερα τα χαράματα από τις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6.00 το πρωί, σε τέσσερα περιστατικά ανοικτά της Συκαμνιάς στα βόρεια, στα Τσόνια στα βορειοανατολικά του νησιού και στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.   Σχεδόν όλοι τους Αφρικανοί. Επέβαιναν σε βάρκες και αποτελούν στη συντριπτική πλειοψηφία των έγκλειστους σε καταυλισμούς στη βορειοδυτική Τουρκία, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες «άνοιξαν» αφού εγκαταλείφθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Χιλιάδες είναι οι Αφρικανοί, κυρίως από χώρες της βόρειας και της κεντρικής Αφρικής, που έφτασαν στα παράλια της Τουρκίας και αναζητούν τρόπο να περάσουν στα νησιά.

Οι Τούρκοι μεταφορείς με κέντρο δράσης τους την Κωνσταντινούπολη, έχουν δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στις ακτές ιδιαίτερα απέναντι από τη Λέσβο ανασυστήνοντας χωρίς καθόλου εμπόδια από τις τουρκικές αρχές κυκλώματα μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στις ακτές των νησιών έναντι 300 έως 500 ευρώ το άτομο.

Το κύκλωμα αυτό ενημερώνει τους Αφρικανούς μετανάστες ότι μπορούν να πάνε στην Ελλάδα απ’ όπου θα περάσουν εύκολα στην Ευρώπη. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι «μόλις φτάσουν να ζητήσουν άσυλο. Όλα τα άλλα μετά θα είναι εύκολα».

Ο υπουργός ΛαθροΜεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης της Ε.Ε. ενόψει του αυριανού συμβουλίου τους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο Γιάννης Μουζάλας με την επιστολή του αυτή, τονίζει την ανάγκη επανεξέτασης και υλοποίησης της ελληνικής πρότασης για μεταφορά ειδικού πληθυσμού μεταναστών από τα νησιά σε προκαθορισμένα κλειστά κέντρα της ενδοχώρας, χωρίς να εκπίπτουν της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...