Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Γερούν ..γερά …πάρτους τα… βρακιά.



Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και ο Γερούν Ντάισεμπλουμ ο οποίος ζήτησε οι εκλογές να γίνουν το 2019! Ούτε προεκλογική εκστρατεία για τον Σύριζα να έκανε ο Γερούν.
 «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019» τιτλοφορείται η συνέντευξη του επικεφαλής του Γιουρογκρούπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ τονίζει πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος.
Απαντώντας στην ερώτηση για το πως βλέπει την εξέλιξη του κ. Τσίπρα μετά το 2014 τονίζει:
“Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός ικανός να οδηγήσει τη χώρα του στον δρόμο της σταθερότητας. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ με κάθε του άποψη και πολιτική πρωτοβουλία. Ο Τσίπρας ήρθη στο ύψος των περιστάσεων, ως όφειλε.”
Η συνέντευξη Ντάισεμλπουμ προκάλεσε ρίγη ενθουσιασμού στους συριζαίους οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι έχουν ακόμη 2 ολόκληρα συναρπαστικά χρόνια στην εξουσία.
Για αυτό και ο Μπαλάφας αυτός ο...ογκόλιθος πολιτικής σκέψης είπε: "Εκλογές θα γίνουν το 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, κι αν συμφωνεί και ο κ. Ντάισελμπλουμ να γίνουν εκλογές το ’19 τόσο το καλύτερο"!
Αυτή είναι δήλωση υπουργού της - λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα - κυβέρνησης του... "κυρίαρχου" ελληνικού κράτους.

Μπαλάφας: Συζητάμε και για πλωτά hotspot στα νησιά


Χρειάζονται πολιτικό χρόνο για να υλοποιήσουν το MoU (Memorandum of Understanding) του Ελληνικού που γενικά είναι μια μη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μερών που περιγράφει τους όρους και τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας, που ΘΑ γίνει.

Το MoU αφού είναι μια μη δεσμευτική συμφωνία και ανά πάσα στιγμή μπορεί να σπάσει. Θεωρείται σαν ένα σοβαρό κείμενο για τη δικαιοσύνη αλλά δεν δεσμεύει τον επενδυτή.

Τα MoU μερικές φορές είναι και μυστικές συμφωνίες που έρχονται να αλλάξουν υπάρχουσες συμφωνίες. Κατά την υπογραφή των MoU δεν υπάρχει μεταφορά χρημάτων (εκτός ίσως από μίζες).

Το ενδιαφέρον του Τσίπρα είναι πλέον πως θα ξεπερασθεί το ΚΑΣ για να γίνει η επένδυση στο Ελληνικό, με δανεικά από τις συστημικές τράπεζες και με εγγύηση του κράτους. Πρώτο έργο ένα καζίνο για να παίζει με την άνεση του ο …Ψεκασμένος!

Δηλαδή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τη πλάτη Μητσοτάκη εκτός όλων των άλλων  χαρίζουν και αυτό στο Λάτση για τριάντα αργύρια και αυτά…. δανεικά.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...