Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αχυράνθρωπος ο κύριος Σαββίδης;



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Voria.gr, ενόψει της άφιξης του στην πόλη για το Thessaloniki Summit του ΣΒΒΕ, ο κ. Πάιατ έριξε τα βέλη του για Σαββίδη και Κινέζους. Ούτε λίγο ούτε πολύ τον αποκάλεσε έμμεσα αχυράνθρωπο.

Πώς αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ την αυξανόμενη ρωσική επιρροή στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας;

Είναι φυσικό η Ελλάδα να έχει μια οικονομική, πολιτική, πολιτισμική σχέση με τη Ρωσία. Η Ρωσία είναι σημαντικός παίκτης σε αυτό το μέρος του κόσμου. Αυτό που μας ανησυχεί είναι η διαφάνεια. Ανησυχούμε όταν εταιρείες που προέρχονται από τη Ρωσία λειτουργούν στην Ελλάδα χωρίς ένα ξεκάθαρο πλαίσιο όσον αφορά τη διάρθρωση της διοίκησής τους, ως προς το από πού προέρχονται τα χρήματα. Το αντίθετο, δηλαδή την απόλυτη διαφάνεια, είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που φέρνουν οι αμερικανικές εταιρείες όταν επενδύουν ή κάνουν επιχειρήσεις σε περιοχές όπως η Ελλάδα.
Πρόκειται για 100% αξιόπιστες επιχειρήσεις όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησής τους, την εταιρική διακυβέρνηση και τα λογιστικά πρότυπα που χρησιμοποιούν. Που συμμορφώνονται με την αμερικανική νομοθεσία κατά της διαφθοράς και κατά της δωροδοκίας. Προφανώς μιλάμε για τον γενικό κανόνα, πάντα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Και δεν είναι μόνο οι αμερικανικές επιχειρήσεις που έχουν υψηλό επίπεδο διαφάνειας. Εξετάστε τη συμφωνία Fraport. Όλοι καταλαβαίνουν ποια είναι ο Fraport, ποιος είναι ο κ. Κοπελούζος, ποια είναι η σχέση μεταξύ του κ. Κοπελούζου και της Fraport, ποιο είναι το επιχειρηματικό τους σχέδιο, ποιες θα είναι οι επενδύσεις τους. Από την άλλη, έχουν υπάρξει κάποιες άλλες σημαντικές επενδύσεις σε λιμάνια και logistics που δεν πληρούν το ίδιο επίπεδο διαφάνειας. Και σε αυτή τη φάση, μη με ρωτήσετε, δεν θα επεκταθώ περαιτέρω.

Ολόκληρη η συνέντευξη του εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...