Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Πόσο κότες κατάντησαν..



Αναγνωρίστηκαν δύο από τους τέσσερις νατοϊκούς στρατιώτες που επιτέθηκαν σε παρέα πολιτών στα Χανιά. Οδηγήθηκαν ενώπιων του Ανακριτή και Εισαγγελέα Χανίων και απολογούνται το πρωί της Δευτέρας. Οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται στα Χανιά για την πολυεθνική άσκηση «Νηριής».
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, όταν παρέα πολιτών ετοιμαζόντουσαν να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα τους. Οι 4 νατοϊκοί στρατιώτες, σε κατάσταση μέθης τους πλησίασαν με την πρόφαση ότι τους έχουν κλέψει το κινητό και ένας από αυτούς επιτέθηκε στον 37χρονο Παντελή Σαπουνάκη και τον κλότσησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικό κάταγμα στη μύτη και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Με τη βοήθεια της αστυνομίας, ο φίλος του 37χρονου, Τάσος  Μανουσάκης, αναγνώρισε τους 2 στρατιωτικούς,  18 και 22 ετών από τους 4 φερόμενους ως δράστες στο λεωφορείο το οποίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για τη Βάση καθώς οι στρατιώτες συμμετέχουν στη πολυεθνική άσκηση «Νηριής», και τους άφησαν να φύγουν …ζωντανοί.

2.000 Κρητικοί επιχείρησαν να λιντσάρουν 12 ναύτες, που παρενόχλησαν Κρητικοπούλα… 22 Ιουνίου 1977.
Μια ντουζίνα αμερικανών υπαξιωματικών είχε κρυφτεί σε μια ταβέρνα στο λιμάνι των Χανίων, προσπαθώντας να σώσουν τη ζωή τους. Περίπου δύο χιλιάδες Κρητικοί πολιορκούσαν για ώρες το συγκεκριμένο εστιατόριο, ζητώντας τα «κεφάλια» τους, επειδή είχαν προσβάλλει την τιμή μιας Κρητικοπούλας.
 Τα επεισόδια άρχισαν στις 22.45 το βράδυ έξω από την ταβέρνα του Πετρίδη όπου έτρωγαν οι 12 Αμερικανοί στρατιωτικοί. Όση ώρα δειπνούσαν, έκαναν διάφορες άσεμνες χειρονομίες στις περαστικές κοπέλες και τις πείραζαν φραστικά. Αρχικά, οι υπεύθυνοι της ταβέρνας και οι πελάτες έδειχναν να κάνουν υπομονή μαζί τους παρά τις φωνές και τα γιουχαΐσματα των υπαξιωματικών προς τον γυναικείο πληθυσμό.
Ξαφνικά όμως, ένας από αυτούς σηκώθηκε από την καρέκλα του και όρμησε σε μια νεαρή Χανιωτοπούλα που περνούσε από μπροστά του. Η κοπέλα προσπαθούσε να τον αποφύγει αλλά ο «ξαναμμένος» στρατιωτικός δεν κρατιόταν. Της έσκισε το φόρεμα και της τράβηξε το εσώρουχο προς τα κάτω.
Οι φωνές της κοπέλας έκαναν τους πάντες να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εξαγριωμένοι Κρητικοί άρχισαν να πετούν στους αμερικανούς υπαξιωματικούς καρέκλες, ποτήρια, τραπέζια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα και οτιδήποτε άλλο έβρισκαν πρόχειρο. Για να γλιτώσουν οι στρατιωτικοί μπήκαν άρον – άρον στην ταβέρνα. Η είδηση για την επίθεση στην Χανιωτοπούλα διαδόθηκε αστραπιαία σε όλο το λιμάνι των Χανίων και μέσα σε λίγα λεπτά, περίπου δύο χιλιάδες Κρητικοί, κυρίως νέοι, μαζεύτηκαν έξω από την ταβέρνα για να λιντσάρουν τους ασεβείς Αμερικανούς. Τους πετούσαν πέτρες και τους απειλούσαν ότι θα πληρώσουν την προσβολή με αίμα. Στην ταβέρνα συγκεντρώθηκε σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη του νομού, χωρίς όμως να καταφέρει να ηρεμήσει το πλήθος.
Οι στρατιωτικοί που έκλειναν τις εισόδους με τραπεζοκαθίσματα, έτρεμαν πλέον για τη ζωή τους, καθώς έβλεπαν πως ούτε οι αρχές δεν μπορούσαν να τους βοηθήσουν. Μετά από σχεδόν πέντε ώρες πολιορκίας, η αστυνομία μαζί με τον εισαγγελέα κατάφεραν να τους φυγαδεύσουν μαζεύοντας  μερικούς από το λιμάνι που τους είχαν πετάξει, και να τους οδηγήσουν στο τμήμα.
Όσο για την ταβέρνα του Πετριδη ; Το Καλοκαιρινή είναι πολύ λίγο. Μόνο οι τοίχοι έμειναν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ . ΚΑΙ ΜΗΥΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΡΚΣ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...